Utazási és Wellness ajánlatok Hirlevél

Hotel Caramell****

“Pihenni bárhol tud, nálunk újjászületik” - hirdeti magáról a bükfürdői négycsillagos Hotel Caramell. Gondoltuk, “terheléses” próbának vetjük alá eme állítást és nem a wellness szállodák átlag vendégének, hanem egy stresszes, az élet jó - ám felettébb ártalmas - dolgait sem megvető újságírónak a szemszögéből vizsgálódunk egy holisztikus holiday erejéig.

Hotel Caramell****
Szálloda
Cím:
9737 Bükfürdő
Európa u. 18.

Elérhetőség
Telefon: (+36) 94/558-030
Internet: http://www.caramell.hu/
E-mail: info@caramell.hu

“Pihenni bárhol tud, nálunk újjászületik” - hirdeti magáról a bükfürdői négycsillagos Hotel Caramell. Gondoltuk, “terheléses” próbának vetjük alá eme állítást és nem a wellness szállodák átlag vendégének, hanem egy stresszes, az élet jó - ám felettébb ártalmas - dolgait sem megvető újságírónak a szemszögéből vizsgálódunk egy holisztikus holiday erejéig.Nem tagadom, némi fenntartással viseltetem mindenféle metafizikus-szimbolikus-ezoterikus-stb. regenerációval szemben, ugyanakkor egy jó úszás, egy séta, egy Caramel vagy Bíró Eszter CD maximálisan képes kikapcsolni. A baj csak az, hogy mindez együtt ritkán jön össze. Leginkább, mert nincs rá idő.

Na majd a Hotel Caramellben - gondoltam, miközben tűnődve böngészgettem az ismertetőt: "Magyarország első holisztikus gyógy- és wellness szállodájában, a szolgáltatások nagy része nem új, hanem elfelejtett, ősi dolgokat keltenek életre. Ezen a helyen - eddig nem megszokott módon - felfedezhető a Kelet varázsa a Nyugatban, nagy hangsúlyt fektetve a természetgyógyászat módszereire, melyek a mai stresszes, rohanó világban egyre népszerűbbé válnak."

Tény, már belépéskor érezhetjük, hogy egy másutt nem tapasztalt környezetbe lépünk: a szálloda ugyanis a Feng Shui alapelveit figyelembe véve került megépítésre és kialakításra. Ezáltal meleg színek, barátságos környezetet várja az ideérkezőt. A lelki-mentális harmónia eléréséhez az asztrológia, a pszichológia vagy akár az ősi japán módszeren alapuló Do In meditáció is kipróbálható."Hagyja, hogy kényeztessék különféle egzotikus masszázsokkal és kezelésekkel, mint az Ayurvedikus egésztestmasszázs forró mandulaolajjal vagy a Hawaii-szigeteki Lomi-lomi masszázs. Élje át a Tokaji zselés pakolás jótékony és egyben fogyasztó hatását, vagy a boldogsághormonokat termelő csokipakolást, amely még a bőrt is szépíti."

Őszintén szólva a léböjt kúránál kicsit elbizonytalanodtam, ám az - lustaságomnál fogva - mégis felkeltette az érdeklődésemet, hogy pár nap alatt megszabadulhatok a városi - és újságírói - lét minden káros salakjától. Kezelésbe is vettek nagyon kedves és hozzáértő szakemberek, ám mielőtt bármi is történt volna még mindig gyanakvó lényemmel, elmagyarázták, hogy sejtjeink, szerveink, és védekező rendszerünk megfelelő működéséhez már fiatal és középkorban fontos a szervezet állandó tisztítása és karbantartása. Mindennapi rohanó élettempónk következtében ugyanis hajlamosak vagyunk, hogy testünkre ne figyeljünk kellőképpen. Időnként ajánlott beiktatni testi-lelki pihenőket. Ilyen pihenők a tisztító kúrák, amikor szerveink pihennek és megújulnak. És valóban: a hotel változatos, ízekben bővelkedő léböjt-kúrájával gyorsan formába hoztak: szervezetem kitisztult, frissnek, energikusnak éreztem magamatAki persze ennél is merészebb, bízza rá magát a helyi grafológusra, aki elmondja, mit is takar az írása, milyen is a személyisége. Vagy inkább az asztrológiával kokettál? Nosza, azt is kipróbálhatja. Vagy vegyen részt egy jógafoglalkozáson, esetleg próbálja ki a Qi Gongot, és meglátja, megtalálja a testi, lelki és szellemi egyensúlyt! Hogy ez kissé fura az én számból? Nos, őszintén szólva, a wellness kényeztetés mellett a legfontosabb számomra ennek a világnak a megismerése volt. Amolyan egzotikus szellemi tréning volt, ahol az is kiderült számomra, hogy például a Feng Shui adta lehetőséget használták ki már a szálloda tájolásánál is, hogy minden helyiség a legjobb helyre kerüljön.A hotelvendégek közül sokan mondták: mintha hazajöttünk volna. Az épület egyik jellemző szimbóluma a szív alakú medence, amely a wellness iránti szeretetet jelképezi. Benne a tojás alakú jacuzzi a kezdet, amelyből minden kiindul. A pihenőrészt a medencétől elválasztó, áttetsző, lazaszövésű függönyök emberközelivé varázsolják a hangulatot. Ugyanezt szolgálja, hogy a közösségi helyeken túl minden szobában van élőnövény. Kiválasztásuknál a levél formája volt a meghatározó. Egyes helyeken hegyes, máshol kerek levelűeket telepítettek. Ez attól függ, milyen térbe és hova helyezik őket. Haspókok figyelem: az étterem például az egyik legkedvezőbb területen helyezték el. Nyugodt, zöld színei az egészséget szimbolizálják.
Különösen ügyeltek a szobák kialakításánál a Feng Shui elveire. Így olyan szobáknál, ahol a fej felett a fal síkjából kiemelkedő rejtett világítás van, (a Feng Shui szerint az ágy mögötti falon ne legyen semmi), a kedvezőtlen Chi áramlást misztikus bambuszfurulyákkal orvosolták (Chi = életenergia). Az ágyvégen elhelyezett, a szoba színeivel harmonizáló ágytakaró mérete épp akkora, hogy éjszakára a TV-t le tudjuk takarni vele. Ugyanis szintén rossz elrendezés, ha az ágyban fekve a TV képernyőjén látjuk magunkat tükröződve...Nem folytatom. Számomra mindenhonnan ugyanaz az üzenet sugárzott: ne siess, van még időd. És ugyanezt tanácsolhatom mindenkinek, aki ellátogat a Hotel Caramellbe. Egy pihenő hétvégén ne rohanjanak, ne siessenek, legyen idejük mindenre - de legfőképp önmagukra.

Tóth Gábor Ákos

(Részletes információért, az igénybe vehető számtalan szolgáltatásért hívják a bükfürdői Hotel Caramell****-t a (+36) 94/558-030-as telefonszámon, vagy látogassanak el a www.caramell.hu weboldalra.)

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Hotel Caramell****
Dátum: '11.09.30
Kategória: Utazási és Wellness ajánlatok
Következő cikk: » Wellness és borkultúra Badacsonyban
Előző cikk: « A Dunakanyar új gyöngyszeme

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: