Utazási és Wellness ajánlatok Hirlevél

Velencei spanzix

null
A tavalyi esztendő utolsó negyedévében nyitott a Velence Resort & Spa, melyből az utóbbit teszteltük. Ez a Velencei-tó első olyan komplexuma, amely egyszerre spa-, wellness- és konferenciaszálloda is. A honlap tájékoztatása szerint ehelyütt egyszerre élvezhetjük a természetes víz adottságait és az élményfürdő termálvizének gyógyító erejét. Hát rajtunk nem múlt...

A Velence Resort & Spa közvetlenül a tó partján helyezkedik el és három fő részből, a fürdőből, a szállodaépületekből és az apartmanházból áll. A fürdő és a szálloda egyik szárnya az első ütemben, 2008 utolsó negyedévében készült el, éttermekkel, konferenciaközponttal és 60 vendégszobával. 2009 első negyedévében a szálloda további 137 szobával bővül, végül a harmadik ütemben, 2009 második félévére átadják a 93 apartmanlakást is. Mire teljesen elkészül, a szálloda 187, korszerűen berendezett szobával és 10 lakosztállyal várja vendégeit.

Mely vendégek egy zárt folyosón közelíthetik meg a fürdőt, ahová mi is megpróbáltunk bejutni egy tavaszi napon. A start nem volt teljesen zökkenőmentes, mert a szálloda recepcióján olyan felvilágosítást adtak az árakról, amire a fürdő pénztáránál csak elnézően mosolyogtak. Némi telefonozás, izmozás és heveny igazságkeresés után közölték velünk, hogy fáradjunk be, egyelőre mint VIP vendégek, s mire kifürdőzzük magunkat, kikalkulálnak egy tuti árat nekünk.

Megnyugodva, hogy e tájékon is első a vendég, no meg a válság csak gazdasági, s nem morális, bevetettük magunkat az élményfürdő valóban impozáns - s nem csak a méretek okán - élményelemei közé, ám hamarosan rájöttünk, hogy a testi épségünk azért többet ér, holmi önfeledt örömködésnél. Mert bizony, miközben minden csillog-villog, buzog, zutyog és lövell, az építők bizony elkövettek egynémely rendkívül otromba hibát. Ilyen például az a vízi gomba, melynek talapzatát lazán odacsavarozták a medence aljzatához, mindennemű takarást, burkolást feledve, rúgjon csak bele a vakegér, hogy imígyen csillagokat is láthasson - mindezt persze grátisz. Nem messze innét újabb meglepetés: a víz felszíne alatt időnként megélénkülő - magukból hideg vizet kipréselő - fémkarok sorakoznak, amelyek egyikébe előttem gyalogolt bele a kontaktlencséjét az öltözőben hagyó német hölgy, ám nem nagyon volt időm sajnálni, mert nagy lendülettel épp beleugrottam gyomorszájilag egy másik ilyen alattomos csapdába. Tiszta horror, mondhatnánk, de akkor még nem számoltam be arról az apukáról, aki a vérző fejű gyermekét vitte az elsősegély helyre: a kivitelező a burkolatot vagy viccnek szánta, vagy korcsolyapályának. A szauna kendőért külön szólni kellett, mire kegyeskedtek adni... úgy egyébként meg láthatóan beleadtak apait-anyait, de ezek után volnának fenntartásaink a hotel szolgáltatásait illetően is. Mondanom sem kell, távozáskor, ha nem szólunk, VIP-meghívottként távozhattunk volna, de a mikor szóltunk, hogy szeretnénk fizetni, legalább nem lepődtek meg. Szokták mondani, minden kezdet nehéz... de ennyire?


Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Velencei spanzix
Dátum: '09.04.21
Kategória: Utazási és Wellness ajánlatok
Következő cikk: » Élje át az újdonság varázsát!
Előző cikk: « Danubius Health Spa Resort ****superior Hévíz

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: