SztárnegyedHirlevél

Sztárnegyed

Cseh Annamária kétlakisága

Az ismert sztármodell immár nem csak dolgozik alkalmanként a divat fővárosában, jobbára egyetemi tanulmányainak befejezése végett félig kiköltözött Párizsba. Mint mondja, nem volt szüksége sem akkor, sem most milliós ékszerekre, ruhakölteményekre... Egyszóval a meglévő értékrendje a kétlakisággal nem borult fel.

- Miért pont Párizsba ment tanulni?

- Úgy érzem, hogy a legfontosabb fiatalkori éveimet töltöttem itt. Túlzás nélkül állíthatom, hogy a második otthonommá vált. Sikerült annyira megtanulnom franciául, hogy ezen a nyelven tanulok. Úgy érzem, hogy felkészült vagyok egy polgáribb életre. Persze ebben mindig benne van, hogy olykor elvállalhatok egy-egy modellmunkát vagy filmszerepet... De nagyon tartalmas életet lehet élni állandó rivaldafény nélkül is.

- Miért éppen most döntött a tanulás mellett?

- Bár én tinédzser korom óta tudatosan a modellkedés felé orientálódtam, annyira már voltam felnőtt, hogy felmérjem, ez a szakma bizony csak korlátozott ideig gyakorolható. Igazából én sem gondoltam, hogy ilyen sokáig a topon lehetek. Talán azért sikerült, mert hajlandó vagyok keményen megdolgozni a sikerekért.

- Nem járt túl sok lemondással ez az időszak?

- Nem méricskélném ezt a dolgot, mert elég, ha a sportolókra vagy a művészekre gondolunk, s máris nyilvánvaló lesz, hogy ha valaki komolyan csinálja a dolgát, az mindig lemondással is jár. A lemondás egyébként számomra nem feltétlenül negatív fogalom, pusztán azt jelenti, hogy mindent egy célnak rendel alá az ember. Nálam a modellkedés háttérbe szorulása 2003-tól datálható, amikor is kaptam egy nagyon szép szerepet Törőcsik Mari mellett a Fény ösvényei című filmben, ami számomra meghatározó élmény volt, hiszen több hónapig egy másik közegben éltem. Akkor jöttem rá arra, hogy mindenképpen tanulnom kell a továbblépéshez. A Corvinus Egyetemre felvételiztem, ahol a társadalomtudományi karon végeztem egy évet, majd úgymond visszatértem korábbi modelléletem legfőbb városába, Párizsba, ahol jelenleg bölcsészetet hallgatok a Sorbonne-on. Később a kommunikáció területén szeretnék dolgozni.

- Amiben nyilván könnyebbség lesz, hogy eddigi hivatása révén rettentő sok embert megismert, nyilván kialakult egy kommunikációs technikája, amellyel menedzselte magát...

- Mindez biztos segítségemre lesz. A munkámmal járó sok utazás révén jó néhány kultúrába betekintést nyerhettem, az ottani élmények lerakódtak, s reményeim szerint a kellő pillanatban hasznosítani tudom majd ezeket.

- Az életvitele leegyszerűsödött? Nyilván másként telik egy ünnepelt modell és egy bölcsészhallgató lány napja.

- Megpróbálok egyensúlyt teremteni az értékek között. Nem lehet az ember mindig elöl, mindig a fényben. Szükségünk van csöndesebb, nyugodtabb időszakokra is. Pont azért, hogy szembesüljünk azzal, ami a napok forgatagában már fel sem tűnik, mi több, annyira természetes, hogy már nehéz is értékként kezelni.

- Az élet ennél sokkal gyakorlatiasabb. Miből finanszírozza a tanulást?

- Gyökereimnél fogva egy teljesen átlagos magyar családból származom, ami azt jelenti, hogy bár a divat területén dolgoztam, sosem flancoltam. Nem volt szükségem sem akkor, sem most milliós ékszerekre, ruhakölteményekre... Egyszóval az én meglévő értékrendem nem borult fel. Az ember akarhat ugyan többet az élettől, de ez anyagiakban megtestesülve nem feltétlenül a boldogság záloga.

Tóth Gábor Ákos

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Cseh Annamária kétlakisága
Dátum: '07.09.23
Kategória: Sztárnegyed
Következő cikk: » Öttusázó sportdiplomata
Előző cikk: « Ami a csövön kifér

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: