LakásbiztonságHirlevél

Lakásbiztonság

Mechanikai védelem otthonainkban

Érdemes tematikusan végiggondolnunk, hogy illetéktelen személyek milyen pontokon tudnának a legegyszerűbben bejutni "komfort zónánkba".Logikailag is első helyre kívánkozik a mechanikai védelem. Vegyük sorra, és elemezzük kicsit ennek a védelmi formának a legfontosabb elemeit:

Kerítés

Kovácsoltvas kerítés
Kertes házak esetén az egyik leghatékonyabb biztonsági intézkedésnek minősül egy stabil, erős kerítés kialakítása. Legfőbb funkciója, hogy elválassza a magánterületet a szomszéd magánterületétől és a közterülettől. Egyúttal pedig biztosítsa otthonunk nyugalmát az esetleges betolakodó személyektől. A svéd típusú csupán jelképes erejű kerítéstől egészen az átláthatatlan kőkerítésig sokféle megközelítéssel találkozhatunk. Mindenki "stílusa és életmódja" szerint alakítja ki a maga számára legelegánsabb és legbiztonságosabb megoldást. Akinek módjában áll, azoknak díszes, horgonyzott kivitelű kovácsoltvas kerítést javaslok, melyek nem csupán esztétikailag emelik a ház szépségét, hanem ezzel együtt jelentősen megnehezítik a betörők dolgát.


Bejárati ajtó

Ajtózárak
Ez a lakások egyik legérzékenyebb támadási pontja már ősidők óta és valószínűleg még sokáig az is marad. Aki nem akar nagyon sokat invesztálni a bejárati ajtóba, az a meglévő ajtaját is megerősítheti speciális vasalatokkal vagy hevederzárral, ill. biztonsági zárakkal.

Manapság nagyon sokféle biztonsági ajtót lehet beszerezni, melyek fémkerettel és erős fémdűbelekkel kerülnek beépítésre. Ezeket az acélszerkezetből készült ajtókat természetesen elegáns faburkolattal is be lehet vonni.


A biztonsági záraknak számtalan változatát be lehet szerezni a piacon. Én a magam részéről kizárólag olyan típusú zárcilindereket javaslok, melyek esetében a kulcsot nem lehet "házilag" másolni. Ma már olyan cilinderek is beszerezhetők, melyek felszerelése esetén, ha bármelyik családtag elveszti a kulcsát, nem szükséges teljes cilinder betét csere, csupán a meglévő kulcsokat kell átprogramozni.
Egyes normál bejárati ajtóknál sajnos rendkívül gyenge minőségű zsanérokat szerelnek fel a gyártók. Ilyen esetben nem kell nagyon meglepődni, ha az illetéktelen személyek az ajtót a zsanér oldalán feszítik fel.
A bejárati ajtón mindenképpen legyen vagy kémlelő nyílás, vagy biztonsági üveggel kialakított kitekintő ablakocska. Ennek bizonyos helyzetben nagyon fontos szerepe lehet.

Távfelügyelet  • 1. Mechanikai védelem otthonainkban
  • 2. Folytatás

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Mechanikai védelem otthonainkban
Dátum: '06.03.21
Kategória: Lakásbiztonság
Következő cikk: »
Előző cikk: « Biztonságban otthon

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: