LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Habsburg György királyi eleganciája

Habsburg György
Stílszerűen azzal kellene kezdenem, hogy ülünk Habsburg Györggyel a fogadóteremben, ahol a falakból és a képekből szinte árad az ősök szelleme. Nos, ez messze nincs így, mert a sóskúti rezidencia sokkal inkább egy praktikus, mai villa hangulatát árasztja, ahol jól megfér egymással a polgári biedermeier és a japán felhangokkal színezett minimál. Ami pedig a legszimpatikusabb: a családi ereklyék környezetében semmiféle "múzeumi" rendtartás nem érvényesül, szabadon hancúrozhatnak a "trónörökösök". Tehát ülünk egymással szemben a sóskúti kúria szinte puritán egyszerűségű halljában, amely indirekt módon mégis az összetartásról, a családi kapcsolatok ápolásáról mesél.Az összefogás filozófiája eredményezte nyilván azt is, hogy Habsburg György 2004-ben elvállalta a Magyar Vöröskereszt elnöki tisztét. Az idén 125 éves Magyar Vöröskereszttel egyébként mondhatni hagyományos a Habsburgok kapcsolata.
A Habsburg lovarda
Erzsébet királyné után Ferenc József is a jótékonysági szervezet fővédnöke volt. Ezek után nem csoda, ha Eilika, Habsburg György felesége, a nevét viselő alapítvány vezetőjeként 1998 óta sérült gyermekek rehabilitációját tűzte ki maga elé célul, mégpedig a lovaglás oktatás segítségével. A kezdetekben segélyszállítmányok szervezésével foglalkozó "Habsburgné" 20 millió forintos költséggel felépített egy fedett lovardát, ahol jelenleg 120, olyan feszült izomzattól szenvedő gyermek gyógyul, akikről az orvosok általában lemondtak. A lovas torna és a parasport határán mozgó módszert Eilika három edző társaságában népszerűsíti, olykor napi 10-12 órai fizikai munkával. Ehhez jön még az a "munkaköri kötelesség", hogy az alapítvány számára pénzt szerezzen - ami egyre nehezebb feladat.

Mint mondja, korunk betegsége, hogy a napi dolgok sokszor magukkal sodorják az emberi kapcsolatokat. Ellenpéldaként elmeséli, hogy nemegyszer mondtak le akár egy királyi esküvőt is arra hivatkozva, hogy a hétvégét inkább a családdal, a gyermekekkel töltik.

A sóskúti ház nappalija
A sóskúti ház nappalija


További képek a fotógalériában.


  • 1. Habsburg György királyi eleganciája
  • 2. folytatás

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Habsburg György királyi eleganciája
Dátum: '06.02.10
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Vegyen lakást Nógrádban!
Előző cikk: « Keresettebb a használt lakás

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: