LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Vince Lilla crossoverre váltott

Az idő múlik, a divat változik, de a gyökereket nem lehet letagadni. A pop világában egy ideig fennmarad, de aztán gyorsan felejthetővé válik az, aki nem tud eredetit alkotni.

Vincze Lilla
Vincze Lilla sem most, sem Napoleon Boulevard-os korszakában nem volt híve a talmi csillogásnak. A festőművész édesapa és az építészmérnök báty szellemi hátországa nem is hagyott más lehetőséget, mint a művészpályát. Vincze Lilla kísérletező, a régit az újjal ötvöző énekes-zenész volt és maradt.
Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az énekesnő mostanság egy új zenei irányzat interpretálásába fogott. Minderről már a művészkávézóvá átalakított, nagykörúti volt Derkovits Galéria egy kedves kis szegletében beszél a művésznő. Vincze Lilla úgy véli, a világzene megjelenésével a műfaji határok eltűntek. Az igényes popzene bátran ötvözhető a komolyzenével. Az így létrejövő - zenei szakszóval élve - crossover stílus egyre nagyobb teret hódít. Elég csak a Horgas Eszter-Al Dimeola párosra, vagy éppen Szentpéteri Csillára gondolni- mondja.


Mostani estjének repertoárja is elsősorban komolyzene világzenei köntösben: spanyol, székely, magyar Ave Maria kamarazenei átiratok és saját dalok. Templomkoncert-turnéjának első állomása a terézvárosi Szent Teréz templom lesz, december 16-án.
Magammal szemben teljesen tehetetlen vagyok - mondja nevetve, hiszen nekem már a nyolcvanas évek elején megmondták a tanáraim: operaénekesi kvalitásaim vannak. Ezt a "keresztet" a mai napig büszkén hordom - teszi hozzá.

Vincze Lilla

Ez a stílusokat ötvöző, a népi gyökereket életünk részének tartó felfogás hagy mély nyomot egész környezetemen - folytatja Lilla. A szecesszió és az art deco vesz körül Andrássy úti otthonomban is. Legféltettebb kincseimet a zeneszalonban őrzöm- mondja, hozzátéve, hogy a például a szecessziós rézlámpa, vagy a zeneszekrényként használatos szecessziós tálaló mind-mind egy-egy számára ritka becsben tartott kedves tárgy. Szenvedélyesen gyűjtöm a régi bútorokat, kiegészítőket - vallja meg szinte szégyenlősen, de ugyanakkor láthatóan büszkén is.

  • 1. Vince Lilla crossoverre váltott
  • 2. Folytatás

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Vince Lilla crossoverre váltott
Dátum: '06.01.16
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » A Pók utcát szeretik leginkább
Előző cikk: « Egy átlagember otthona

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: