A high - tech szinek

high - tech színpaletta
Egyes tulajdonosok a merész, élénk, nem alapszínekből álló kompozíciót kedvelik, míg a tudatos vásárlók inkább a kontrasztos fekete-fehér, és a visszafogott árnyalatokat részesítik előnyben, mellyel az épület tégla, beton és fafelületeinek színhatását egészítik ki. A színeket annak megfelelően válogassuk össze, hogy mennyire expresszív, vagy technika uralta légkört kívánunk teremteni (esetleg helyiségenként keverhetjük a két változatot).
A merész színek a nagy, osztatlan terekre irányítják a figyelmet, mégis jobb, ha óvatosan bánunk velük; a falfelület maximum egynegyedén alkalmazzuk. Egy helyiségen belül csak egy élénk szín használata ajánlott. Egy skarlátvörös fal mozgalmassá tesz egy csupa fehér falat, és az adott terület elhatárolására is alkalmas. Ugyanezt a színt csupán a berendezés néhány pontján (váza, párna) jelenítsük meg, ezzel finom kontinuitást érünk el. Ne feledjük, hogy az összehangolt berendezés teljesen eltér a tárgyak high - tech stílusának megfelelő, "véletlenszerű" egymáshoz illesztésétől.
A mennyezetet fessük vakítófehérre, így a fényt gyengítetlenül veri vissza.
Az ablak keretek őrizzék meg természetes színüket, vagy olyan színt kapjanak, ami beleolvad az összképbe, semmiképpen ne kapjanak hangsúlyos szerepet.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: A high - tech szinek
Dátum: '05.10.04
Kategória: High-tech stílus
Következő cikk: » A high - tech stílusjegyei
Előző cikk: « Illik-e hozzám?

Kezdőlap

Hirdetés