AsztaltársaságHirlevél

Asztaltársaság

Lakásétterem: forradalom és provokáció

null
Az ötlet eredetileg Kubából származik, ahol Castro uralma alatt számos éttermet bezárattak, erre válaszként a leleményes kubaiak megnyitották lakásaikat az ízekre éhes helyiek és a turisták előtt egyaránt.

2007-ben aztán nálunk is megjelent az első lakásétterem, majd sorra indult a többi: hol professzionális séfek kínálták kézműves produktumaikat egy exkluzív lakásban, hol lelkes amatőrök várták leendő vendégeiket polgári otthonukban.

Mint minden "különös találmány" itthon, a lakásétterem is amolyan "gyors mániává" vált, amelynél barátok és szomszédok fogtak össze, hogy megmutassák mit is tudnak heti egy-két "vacsoracsata" alatt.
Egy maroknyi csapat fejébe vette, hogy összefüggéseket keres a pszichológia és a gasztronómia között, mivel a gasztropszichológia területe mára még elég kiforratlan, pedig számos oka lehet annak, hogy egy bizonyos színű vagy textúrájú ételtől miért viszolygunk, vagy pont ellenkezőleg, miért rajongunk valamiért annyira.

null
Vacsorájukat egy pohár pezsgővel és egy kérdőívvel indítják, amely nyomán aztán csoportos és személyes beszélgetések alakulnak ki az 5-6 fogásos menü elfogyasztásának ideje alatt. A házigazda természetgyógyász-life coach páros kedves, mégis fürkésző tekintettel lesi a vendégek kívánságait, mégis közben szépen, lépésenként közelebb kerülnek mindenki lelkéhez.

Mint a lakáséttermek működtetőinek többsége, a pszichogasztro est szervezői is ügyelnek arra, hogy ne csupán a vacsora jelentsen élményt, hanem a különböző érdeklődésű emberek közösséggé válása is egy-egy vacsora végéhez közeledve. Így születnek egy tematikus este alatt új ismeretségek, barátságok, sőt esetenként párkapcsolatok vagy üzleti partnerkapcsolatok is.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Lakásétterem: forradalom és provokáció
Dátum: '13.04.30
Kategória: Asztaltársaság
Következő cikk: » Michelin-csillagos gálavacsora Cannes-ban
Előző cikk: « Szószra fel!

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: