AsztaltársaságHirlevél

Asztaltársaság

Szaúd-Arábia Szentkirályi ásványvizet iszik

null
A Szentkirályi Ásványvíz Kft. együttműködési megállapodást írt alá egy szaúd-arábiai befektetői csoporttal: az első szaúdi megrendelés 10 konténer Szentkirályi szénsavmentes ásványvízre szól. A prémium kategóriás magyar terméket az arab ország 5 csillagos szállodáiban, helyi szupermarketeiben és repülők fedélzetén értékesíti majd, kizárólagos joggal.

A cég a Közel-Keletre 2013-ban 1 millió liter ásványvíz szállítását tervezi, amelynek nagy része várhatóan Szaúd-Arábiába fog eljutni. A Szentkirályi Ásványvíz Kft. a közelmúltban kezdte exportálni a Szent Márton-szigetre és Panamába termékeit, így jelenleg már 45 országba szállít ásványvizet, és abból készült üdítőket, gyermekpezsgőket. A márka az arab országok közül eddig is jelen volt Kuvaitban, az Egyesült Arab Emirátusokban, Bahreinben és most Szaúd-Arábia is az export piacok közé került. Az arab országok lakóinak jelentős része a tengervízből kinyert, tisztított, sótlanított vizet fogyaszt - ez az arány Szaúd-Arábiában 70%. Ám egyre nagyobb teret hódítanak az Európából érkező prémium kategóriás ásványvizek, évről évre nő az ilyen jellegű import termékek mennyisége.

Az ásványvízgyártó társaság kapacitása a folyamatos beruházásoknak köszönhetően 2013-ban eléri az évi 500 millió litert. Az értékesítés döntő részét a belföldi eladások jelentik, de egyre nő az export is: 2012-ben kétszer annyit szállítottak külföldre, mint az azt megelőző évben. A Szentkirályi ásványvíz és az abból készült termékek exportja a teljes éves árbevétel 12,5%-át tette ki tavaly.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Szaúd-Arábia Szentkirályi ásványvizet iszik
Dátum: '13.02.05
Kategória: Asztaltársaság
Következő cikk: » Szószra fel!
Előző cikk: « Díjátadó gálaebéd

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: