PortréHirlevél

Portré

Electrolux Design Lab 2013 - Inspiráció a nagyvárosi élethez

null
2013-ban az Electrolux Design Lab formatervezői verseny a "városiasodásból" eredő problémák megoldását tűzte ki célul. Ezért olyan pályamunkákat vár a versenyzőktől, amelyek az egyszerű, innovatív, idő- és energiatakarékos, egészséges, praktikus és szórakoztató városi életet szolgálják.

A holnap városa szűkében van a helynek, nyüzsgő és zsúfolt. Egyre több ember választja a vidéki környezet helyett a sűrűn lakott várost lakóhelyéül, a lakó- és életterek kisebbek, s egyre kevesebb tárolóhely áll rendelkezésünkre. Ugyanakkor a jövő otthonának továbbra is el kell látnia a kikapcsolódás és a kulináris élmény központjának szerepét. Éppen ezért olyan eszközökre és szolgáltatásokra van szükségünk, melyekkel mindennapi életünket, alkalmazkodva a változásokhoz, továbbra is kényelmesen élhetjük.

Ez az átalakulás, az urbanizáció adta az idén 11. alkalommal meghirdetett Electrolux Design Lab nemzetközi formatervező verseny témáját. A vállalat olyan termékek, kiegészítők, tartozékok és szolgáltatások tervét várja a formatervező hallgatóktól és friss diplomás ipari formatervezőktől, amelyek segítenek lépést tartani a körülöttünk zajló változásokkal és alkalmazkodni hozzájuk.

A pályázók, a verseny 11 éves történetében először, az urbanizáció témájához kapcsolódóan három fókuszterület közül választhatnak. A terveket a közösségi főzés, a friss levegő vagy a tiszta otthon témakörében készíthetik el a versenyzők.

A közösségi főzés kategória pályázóinak terveikkel arra a kérdésre kell választ adniuk, hogy miként kínálhat megoldást a formatervezés a szórakozásra, az időtakarékosságra és az egészségesebb életre, miközben időbeosztásunk egyre szorosabb.
Friss levegő témakörben olyan esztétikailag is kiemelkedő formatervezési megoldásokat vár az Electrolux, mely a legjobb minőségű levegőt biztosíthatja otthon.
Tiszta otthon témakörben pedig új, a jövő városaiban élők igényeihez alkalmazkodó, kompakt, korszerű és egyszerűen használható tisztítási megoldásokkal pályázhatnak a hallgatók és a friss diplomások.

A terveknek természetesen az Electrolux hagyományaival összhangban, a svéd dizájn értékeit is tükrözniük kell. A környezettudatosság, az intuitív és egyszerű használat, valamint az esztétikus megjelenés az idén is alapkövetelmény.

Az előző évektől eltérően a pályaműveket több szakaszban kell elkészíteni, s a folyamatos kidolgozáshoz segítséget nyújtanak az Electrolux dizájnerei. Az első szakasz a koncepció megalkotására helyezi hangsúlyt, amelyet a látványterv és a műszaki részletek kidolgozása követ, így a pályázók különböző területekre összpontosíthatnak a tervezési folyamat során, s a legjobb pályaművek folyamatosan fejlődhetnek a verseny ideje alatt.

A folyamatos visszajelzés és ösztönzés mellett az Electrolux szakértői választják ki azokat a pályaműveket, melyek a következő szakaszba továbbjuthatnak. A legjobb tervek megtekinthetők lesznek az interneten, így a hallgatók és a közönség népszerűsíthetik azokat a közösségi médiában. Idén először, a legjobb 80 pályamű közül a közönség is továbbjuttathat egy tervet a legjobb 20, majd a legjobb 8 közé. A verseny első szakaszának, a koncepció ismertetésének és vázlatának benyújtási határideje 2013. március 15.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Electrolux Design Lab 2013 - Inspiráció a nagyvárosi élethez
Dátum: '13.02.05
Kategória: Portré
Következő cikk: » Perui szépségdoktor Pesten
Előző cikk: « Fúvósok lettek az év legkedvesebb muzsikusai

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: