LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Profi eszközök a konyhában

null
Vannak, akik használják. Vannak, akik már hallottak róla. A kis kötőtűszerű eszköz érdemei vitathatatlanok. A karácsonyi halételek is sokkal finomabbak lesznek, ha éppen annyira sütjük meg őket, hogy ízük legjavát adják majd a tányéron.

Egy felmérés szerint az elmúlt 5 évben Európában 7-ről 17 százalékra nőtt azon háztartások száma, ahol a fogyasztók maghőmérővel felszerelt sütőt használnak. Ebből is látszik, hogy a maghőmérő még messze nincs ismertsége csúcsán, de évről évre egyre népszerűbb.

Az Electrolux új, Inspiration sütőiben a maghőmérő már gyári tartozék, ez is segíthet abban, hogy tovább növekedjen a kis, kötőtűszerű eszköz ismertsége és népszerűsége a konyhákban. Aki egyszer kipróbálta, többé nem akar lemondani róla. Nem csoda, hiszen a maghőmérő segítségével készült sült csirke, lazac vagy angus steak is olyan finom lesz, mintha egy profi séf készítette volna.

A csirke és a marhahúsnál is jelentősen befolyásolja az íz-élményt, hogy mennyire sütjük meg a húst. A csirkét elég gyorsan ki tudjuk szárítani, főleg a mellét, és a marhát is viszonylag könnyű túlsütni, attól való félelmünkben, hogy véres marad a közepe. Az Inspiration sütők kezelőfelületén egyszerűen és gyorsan beállíthatjuk azt is, hogy mennyire akarjuk átsütni a húst. A sült marha szeletnél 5-10 fok maghőmérséklet különbség egészen más íz-élményt eredményez.

Ha véresen szeretjük, állítsunk be 52-54 fokot, ha közepesen átsütve, akkor 60-65 fok közötti hőmérsékletet, ha pedig jól átsütve, akkor 70-80 fok közötti értéket a sütő kezelőfelületén, majd dugjuk be a maghőmérőt. Figyeljünk arra, hogy az eszköz vége ne érjen a csonthoz. Amikor a hús belső hőmérséklete eléri a megadott értéket, a sütő jelezni fog (a magasabb felszereltségű modellek automatikusan ki is kapcsolnak).

A halak 60-70 fokos, a szárnyasok (csirke, liba, kacsa) 85-90 fokos maghőmérsékleten lesznek a legfinomabbak. Ezek az ételek sokkal ízletesebbek, ha nincsenek kiszárítva, éppen csak addig. sütjük őket, amíg belül omlósak, porhanyósak lesznek.

Nem véletlen, hogy az éttermekben, a profi séfek is maghőmérőt használnak. Nem várható el senkitől, hogy belelásson a húsok, halak vagy akár a piskóta belsejébe, de ettől még mi is alkothatunk otthon olyan íz csodákat, mint a legjobb éttermek séfjei.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Profi eszközök a konyhában
Dátum: '12.12.10
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Esztétikum és funkcionalitás a gardróbban
Előző cikk: « Az Aeroball lett a győztes koncepció

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: