Utazási és Wellness ajánlatok Hirlevél

Hotel Wellamarin: Harmóniában az elemekkel

null
Szeptember utolsó hétvégéjén nem volt tele a szálloda, de a parkoló autók számából ítélve legalább félházzal ment a Hotel Wellamarin - köszönhetően az akcióknak, illetve, hogy a siófoki és földvári konkurens szereplők többsége már kitette a Zárva táblát.

A déli part legújabb négycsillagos szállodáját több szempontból is jól pozicionálták: a zamárdi Hotel Wellamarin milliárdos befektetését önerőből, illetve az MFB-hitelprogramnak a "Sikeres Magyarországért" pályázatán elnyert összegből finanszírozták. Az EU-kompatibilis szállodában például közel kétszáz napelem biztosítja a meleg vizet, ami a környezettudatos vendégeknek fontos szempont. A Wellamarin egész évbe nyitva van: öt konferenciateremmel, külső-belső wellnesslehetőségekkel, squash- és bowlingpályával. A hotel előtt húzódik a Balaton leghosszabb, három kilométeres, gondozott szabad strandja, ami szeptember végén ideális futóterep, bár merészebb nyugat-európai nyugdíjasok a nordic walkinggal is próbálkoztak.

Úgy saccoltuk, hogy vendéglátóink a félházhoz legalább 75 százalékos készültséget rendeltek, ami dicséretes nagyvonalúság - így aztán mindössze a wellness szolgáltatások tűntek olykor kissé foghíjasnak (zárva volt a bio szauna, a caldarium), illetve egy az adott időszakhoz tartozó problémát sem tudtak orvosolni, történetesen, ha nincs még fűtés és kint kicsit hűvösebb van, bizony a vendég fürdőruhája vizes marad a fürdőszobai szárítón. Amit napjában többször felhúzni nem túl kellemes érzés.

null
Viszont meglehetős rugalmassággal üzemeltették a kinti medencét, melynek vizét szintén napelemekkel fűtötték úszásra alkalmas hőmérsékletre, mi több, az úszómester még a látványelemeket is beindította annak a néhány rozmárnak, aki a bágyadt napfényben és a tihanyi panorámában szerettek volna élvezkedni.

A szálloda közvetlenül a tóparton helyezkedik el, gyönyörű, festői környezetben, a dombok szegélyezte északi part és a Tihanyi-apátság látképének közvetlen előterében. Az épület és belső tereinek kialakítása magukon hordozza az ősi keleti bölcsesség évszázados tudományát, valamint az egyes elemek, mint a föld, a fém, a víz, a fa és a tűz jótékony hatását, melyek eredményeként nyugalom és harmónia köszönti a betérő vendégeket, ideális helyszínt kínálva a feltöltődésre.

null
A különböző méretű szobák, apartmanok és lakosztályok, valamint a tájolásnak megfelelő kék, mályva és zöld színű enteriőrök biztosítanak választási lehetőséget, hogy mindenki egyéniségére szabottan pihenhessen.
null
Minden lakóegység klimatizált, rendelkezik erkéllyel, fürdőszobával, minibárral, LCD TV-vel, telefonnal, széffel, internettel, hajszárítóval - a bútorzatba rejtett szelektív hulladékgyűjtő remek megoldás. Különösen impozáns a falkárpit és az ágykeret LED-fényes megvilágítása - úgy tűnik, a napenergia felhasználása meglódította a belsőépítész fantáziáját is, hiszen összeszámolva 27 lámpatest volt az egyébként alapnak számító Superior szobánkban (a falikapcsolók működésének kiismeréséhez ennélfogva egy hétvége garantáltan nem elég).

Aktív szórakozáshoz a Bohém Bowling Cafét ajánlanánk, ahol két sávos bowlingpálya várja a tarolni vágyókat, sportosabb elfoglaltsághoz pedig a Fregatt fitneszterem kondicionáló és kardio gépei, valamint a Squash pálya vehető igénybe. Amíg a szülők a fenti lehetőségekkel élve regenerálódnak, a kisebbek a Kalóz játszóházban tölthetik el hasznosan az időt.

null
Ami a látványos dizájnhatásoktól hemzsegő Black & Orange wellnessrészleget illeti: tartunk tőle, hogy teltház esetén kevésnek bizonyul a tér, ugyanakkor számos rossz példával ellentétben nem a vízsugarak elsöprő erejével akarnak elérni relaxációt, hanem a fúvókák átgondolt elhelyezésével, a medencetérben rejtező kellemesen bugyborékoló fekvőfelületeivel.

null
Hasonlóképpen az ellazulást szolgálják a tepidárium előmelegített épített mozaikágyai, a halk zene, a diszkrét világítás.

A Spa részleg varázslatos világa gyertyafények és andalító dallamok mellett kínál testi-lelki felüdülést.
null
Amit - és ez ritkaság - nem rombol porig a rendszerint túlzó gasztronómia. Magyarán nem csak reklámszinten, hanem valóságosan is kímélő ételsorra leltünk a Scala Étteremben. Amivel csak az a problémánk, hogy meglehetősen szűk a választék. Esélyünk sincs rá, hogy eldönthessük: az egészségeset, vagy a kevésbé ártót válasszuk. Ám legyen: higgyünk a Feng Shuiban, legyünk környezettudatosak, de ne kiáltsuk ki ellenségnek, teszem azt, a rántott húst. S hogy egy képzeletbeli pontozáson mégis miért kap öt csillagot nálunk a Wellamarin? Nos, főként a személyzet hozzáállása miatt, azért a lojalitásért, amit munkaadóik és a vendégek közt egyensúlyozva képviselnek. Úgy tűnik, ők már megtalálták a harmóniát.

Tóth Gábor Ákos

Elérhetőség:
8621 Zamárdi
Eötvös utca 15/1.
Tel.: 06 84 545-800
www.wellamarin.hu

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Hotel Wellamarin: Harmóniában az elemekkel
Dátum: '12.10.08
Kategória: Utazási és Wellness ajánlatok
Következő cikk: » Panoráma a szaunából
Előző cikk: « Oázis a Hotel Vitalban

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: