AsztaltársaságHirlevél

Asztaltársaság

Finn gasztrokultúra a Design Héten

null
A tavalyi, nagy sikerű lengyel programok után az idén szeptember 28. és október 7. között megrendezésre kerülő Design Hét Budapest Finnországot, vagyis a Helsinkitől mintegy 100 kilométernyire található Fiskars Village-et kérte fel díszvendégnek.

A varázslatos kis művészfaluban az elmúlt két évtizedben egy, a nagyvilág számára is vonzó és példaértékű új minőség jött létre, a lokális értékekre, a helyi nyersanyagokra, a hagyományokra, a kézműves tudásra és a kis közösségek erejére alapozva. Napjainkra Fiskars Design Village a Slow Life és a Slow Design ötvözésének talán legszebb és legharmonikusabb példájává vált. A designfeszt kapcsán szervezett programokon keresztül a vidék gasztrokultúrájába is belekóstolhatunk.

null
Fiskars Village életében a design és a művészetek mellett a gasztronómia is fontos szerepet játszik. A művészfaluban működő Fiskars Wärdshusnak köszönhetően a kortárs finn és skandináv gasztrokultúrával ismerkedhetnek az érdeklődők a fesztivál első napján nyíló, majd október 21-ig Budapesten, a Szabadság téri Hütte Caféban működő pop-up étteremben, amelyet finn designerek munkáival és design klasszikusokkal rendeznek be. A Wärssy pop-up étteremben kínált ételeket a Slow Food és a Slow Dining alapelvei szerint, friss alapanyagokból, helyben készíti Patrick Karlsson chef.

Az étterem belső terének teljes berendezése, a kanalaktól az asztalokig, finn design termék. A fa székeket és asztalokat a Fiskarsban működő Nikari műhely gyártja, a teljes enteriőrt Antti Siltavuori tervezi, a terítékek a Fiskars Corporation kollekcióiból kerülnek ki.

Design Hét Budapest 2012 menü
Füstölt bodorka mousse, burgonya crêpes
Szarvasfilé, sütőben érlelt mézesmarinált zöldségekkel, tölcsérgombamártással
Tőzegáfonya semifreddo vajkaramella öntettel


Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Finn gasztrokultúra a Design Héten
Dátum: '12.09.24
Kategória: Asztaltársaság
Következő cikk: » Marilyn Light - az új üzleti kávézó
Előző cikk: « Úton az étVÁGY villamosa Brüsszelben

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: