SztárnegyedHirlevél

Sztárnegyed

Sztárok fény nélkül

null
Minden bátorságra szüksége volt a gyönyörű hírességeknek: Görög Zita, Harcsa Veronika, Kovács Patrícia, Pásztory Dóra, Sütő Enikő és Tompos Kátya egymás kezét fogva indultak a sötétség birodalmába, hogy a Millenárison újranyíló Láthatatlan Kiállítást elsőként járhassák végig.

Vak vezet világtalant - a sokszor emlegetett szólás vált valóssá a Millenárison, ahol közismert hölgyek mentek végig az újranyíló Láthatatlan Kiállításon. Görög Zita, Harcsa Veronika, Kovács Patrícia, Pásztory Dóra, Sütő Enikő és Tompos Kátya elsőként ismerhették meg a tágasabb helyszínre költöző rendhagyó tárlatot, amelyen egy világtalan hölgy kísérte végig őket. A lányok, kiérve az éjsötétségből, az első sokk után magukhoz térve meséltek tapasztalataikról.

„Kísérőnk, Margit példája bizonyítja, hogy lehet teljes életet élni látás nélkül is - kezdte élménybeszámolóját Pásztory Dóra paralimpikon úszó, aki maga is tudja, milyen nehézségekkel szembesülnek a fogyatékkal élők hétköznapjaik során. - Végtaghiányosként teljesen más élmény a tárlat, amelyen egyébként korábban már jártam, ám ezt sokkal intenzívebben éltem meg. Akkor voltam a legelveszettebb, amikor a tér közepén álltam, önkéntelenül is a falat kerestem. Azt gondolom, tinédzsereknek nagyon hasznos lehet, ha végig mennek ezen a kiállításon, csapatépítőnek is remek, de a vakok világát is közelebb hozza2 -tette hozzá Dóri.

Dórihoz hasonlóan Görög Zitának is volt alkalma kipróbálni a régi kiállítást, így örömmel vállalkozott az új helyszín bejárására. "Mindig is érdekelt, hogyan élik életüket, hogyan birkóznak meg a különböző problémákkal mindennapjaik során azok, akik valamiért mások, akik valamilyen fogyatékkal kénytelenek élni. A korábbi kiállítást, amelynek még a Népliget adott otthont, számtalanszor bejártam, több barátomat is elvittem, mert úgy gondoltam, feltétlenül át kellett élniük ezt a sötétben töltött egy órát" - árulta el a gyönyörű modell, aki nagyfokú szociális érzékenységről tett tanúbizonyságot.

Harcsa Veronika személyes érintettségéből fakadóan tudja, mennyire fontos, hogy odafigyeljünk azokra, akik valamilyen fogyatékkal élnek. Ám a teljes sötétséget most tapasztalta meg először, amely felnyitotta szemét a fény nélkül élők problémáival kapcsolatban is. "A húgom mozgássérült, így a vele átélt nehézségekből merítve sokkal toleránsabbá váltam. Neki hála már tapasztaltam azt, amit most a kiállítás során is, azaz hogy mennyire fontos odafigyelni azokra, akik korlátokkal küzdenek - mesélte a bájos énekesnő, aki jelenleg két lemezen is dolgozik. - Markáns élményben volt részem a tárlat során, amely azért lehet hasznos, mert a bőrünkön tapasztaljuk meg mások problémáját. A sötétben jobban megéltem a saját ügyetlenségem, tehetetlenségem, s rá kellett döbbennem, hogy világtalan vezetőnk többet tud és ügyesebben birkózik meg a feladatokkal" - tette hozzá Veronika, aki ősszel Brüsszelbe költözik, hogy a Királyi Konzervatórium kétéves mesterképzésén tanuljon tovább.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Sztárok fény nélkül
Dátum: '12.09.03
Kategória: Sztárnegyed
Következő cikk: » Magyar lovagok Skóciában
Előző cikk: « Nico Rosberg az új A-osztállyal bulizott

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: