Piknik Opera világsztárral!

null
Ekaterina Lekhina Grammy-díjas világhírű szoprán lesz a sztárvendége a szeptember 8-i, Pécsett megrendezésre kerülő "Voices of 2012" gálakoncertnek. Napjaink egyik legnépszerűbb operacsillaga a pécsi Zsolnay Negyedben, a "Placido Domingo's Operalia 2012 Peking" operaversenyen helyezést elért fiatal énekesekkel ad koncertet.

Az este 8 órakor kezdődő nagyszabású szabadtéri rendezvényen fellép a napjaink egyik legkiválóbb hangú fiatal baritonjaként számon tartott Yunpeng Wang és Nadezda Karyazina, a moszkvai Bolsoj Nagyszínház mezzoszoprán művésze. Az estnek az ausztrál származású Nicholas Milton lesz a karmestere, akit korunk egyik legdinamikusabb és legkarizmatikusabb dirigenseként tartanak számon. Bécs, Berlin, Canberra, Sydney, London legnevesebb koncerttermeinek és színházainak ünnepelt művésze a nagy múltú, kiváló MÁV Szimfonikus Zenekart fogja vezényelni.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere elmondta: hogy a zenei program ötletét a 2009-ben a pécsi Székesegyház előtt megtartott "Placido Domingo és az Operalia 2009 nyertesei" koncert adta. A különleges eseményre akkor közel 18 ezren voltak kíváncsiak! Nagyon örülünk, hogy egy hagyományt tetemtő, nemzetközi koncertturné, a "Voices of 2012" Pécs városából indul útjára.

A "Voices of" évről évre közvetlenül a "Placido Domingo's Operalia, The World Opera Competition" fordulói után kerül megrendezésre, a gálakoncerteken napjaink legrangosabb énekversenyén helyezést elért fiatal művészek, és az adott ország egy kimagaslóan tehetséges "pályakezdő" énekese lép színpadra. Pécsett a fiatal magyar operaénekes, Jakab Ildikó lesz a koncert vendége, aki ez évben debütál a Magyar Állami Operaházban.

A fergetegesnek ígérkező koncerten az operairodalom legnépszerűbb Bizet, Verdi és Puccini slágerei mellett közkedvelt operett-részleteket és Zarzuelákat is hallhat a közönség.

A "Pécs Meghívja Önt" címmel meghirdetett zenei eseményt a közönség ingyenesen tekintheti meg. Azok számára, akik kevésbé kedvelik a "piknik koncertet", korlátozott számban ülőhelyvásárlást biztosítanak a Zsolnay Negyedben.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Piknik Opera világsztárral!
Dátum: '12.09.03
Kategória: Vezércikk
Következő cikk: » A jól vasaltság titka
Előző cikk: « Feng Shui a hétköznapokra

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: