ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Megszelídített Mikroszkóp

null
Két szereplő, három felvonás és a múlt század húszas éveit idéző díszletek egy meghitt hangulatú térben. Címszavakban nagyjából így foglalható össze a Hajnalban, délben, este című darab, amelyben életre szóló szerelem szövődik egyetlen nap alatt egy lány és egy fiú között.

A Hajnalban, délben, este című romantikus vígjátékot a közönség a megújult Mikroszkóp Színpadon először november 17-én láthatta; a színház új műsorpolitikájának részeként mutatta be Dario Niccodemi kétszereplős darabját Kautzky Armand rendezésében, Sallai Nóra és Mesterházy Gyula főszereplésével.

A vígjáték a múlt század 20-as éveiben játszódik, történelmi és művészettörténeti értelemben is korszakváltó időkben. A Hajnalban, délben, este a maga korában modern darabnak számított: mindössze 24 óra alatt játszódik a történet, a megismerkedéstől egészen a leánykérésig.

null
Az egy nap alatt játszódó darabban két fiatal szerelmének történetét láthatja a közönség, ironikus humorral fűszerezve. A közkedvelt kétszemélyes darabból egyébként számos sikeres előadás készült már Magyarországon is. Játszotta például Bajor Gizi és Uray Tivadar, Ruttkai Éva és Benkő Gyula, illetve Eszenyi Enikő és Kaszás Attila.

A mű nem különösebben eredeti, és humorából is csak óvatos kuncogásra futja. Magyarán az új műsorpolitika nyitányára nem igazán alkalmas darab. A két szereplő azonban minden dicséretet megérdemel, mert nem vergődést, hanem szárnyalást produkáltak abból a kevésből, ami rendelkezésükre állt. Kabarékedvelők tehát nem, de az élet dolgait joviális derűvel szemlélő 50+-os nézők minden bizonnyal jól fognak szórakozni az előadáson.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Megszelídített Mikroszkóp
Dátum: '11.11.21
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Kelet - Nyugat kapujában egészségturisztikai konferencia
Előző cikk: « Rock and Roll és kész!

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: