ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Rock and Roll és kész!

null
Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar nyolcéves fennállása óta folyamatosan kutatja, gyűjti a régmúlt zene kincseit. Az eddig megjelent 5 nagylemez repertoárja javarészt az 50-es, 60-as évek dalaiból, vagy az ezeket a korszakokat idéző - de később született dalok sajátos -, újszerű feldolgozásaiból állt össze. A napokban megjelenő "Rock and Roll és kész!" album egy teljesen új színfolt a retro irányzatok terén.

Az eddig megjelent öt lemez tapasztalatával a háta mögött, a csapat gondolt egyet és teljesen új dalok megírásába kezdett. Miért? Mert a retro, mint műfaj engedi, sőt megköveteli, hogy régi és új stíluselemek keveredjenek benne. Az, hogy ez milyen arányban és milyen módszerrel valósul meg, már csak az alkotók fantáziáján múlik. Ennek szellemében az új dalok aktuális hangvételben íródtak, mai szövegekkel, hangszerelésük azonban az 50-es, 60-as évek világát idézi. (Két új szerzeményével Novai Gábor, Pirisi László, valamint Harsányi Zsolt is színesíti a repertoárt.) Természetesen a zenekar gondolt azokra is, akik jól vagy kevésbé jól ismert régi dalokat szeretnének új köntösben hallani, ezért jó pár, többnyire beat-, illetve rock and roll dal is helyet kapott a lemezen. Ez a lemez egy nagyon egységes és letisztult hangvételű, energikus és a múltidéző hangszerelése ellenére - vagy épp annak köszönhetően - korszerű és aktuális.

*

Marót Viki, a 2003-ban alakult Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar énekesnője, az utóbbi nyolc év egyik legérdekesebb és legizgalmasabb egyénisége. Felfedezője Novai Gábor, a Hungaria, Generál, Dolly Roll zeneszerző producere, aki már az első találkozásuk alkalmával felfedezte benne azt a "retro érzést", amit úgy megjelenésével, mint egyéni énekhangjával kiváltott belőle. Eddig több mint 1200 sikeres koncertet adtak.


Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Rock and Roll és kész!
Dátum: '11.11.04
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Megszelídített Mikroszkóp
Előző cikk: « BMW ritkaságokat árverezett a Bohams

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: