ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Vizes hatások a Balaton utcában

null
Kucsora Márta Fluidum című kiállítása szeptember 8-án, csütörtökön este 7 órától várja az érdeklődőket a B55 Kortárs Galériában a Balaton utca 4-ben - a tárlat a hónap végéig látható.

Kucsora Márta „vizes hatású”, természet inspirálta képei az absztrakció és az ábrázolás határán mozognak. Az akciófestészetet idéző technikai bravúrok Helen Frankenthaler munkásságát idézik, a művésznő csorgatja, fröcsköli, folyatja a vásznon a festéket. Kucsora az olajfestéket, az "anyagot" magas hígításban használja, ezáltal a képi formák szó szerint is feloldódnak a vásznon. Erre a folyamatra utal a kiállítás címe: Fluidum. A többnyire nagyméretű festményeken nem találunk egyetlen ecsetvonást sem, az anyag - a művésznő szavaival élve - "önmagát formálja képpé".

Kucsora Márta 1997 és 2002 között a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, majd 2005 és 2006 között a Montclair State University (NJ) mesterkurzusán folytatta tanulmányait. Számos külföldi és hazai kiállításon és vásáron mutatták be munkáit, például 2008-ban Mexico Cityben a Galerie Urbana-ban, ugyanebben az évben a Bridge Art Fair-en Miamiban, és az Art Now Fair-en New Yorkban, 2009-ben Kölnben a Galerie Ucherben. Itthon az Ernst Múzeum "A kép közvetlensége" és a Nemzeti Galéria "A festmény ideje" címmel megrendezett kiállításokon láthattuk 2007-ben.

A szegedi születésű művész jelenleg Budapesten él és dolgozik. A kiállítás október 1-ig látható a B55 Kortárs Galériában.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Vizes hatások a Balaton utcában
Dátum: '11.09.05
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Új számológép a Canontól
Előző cikk: « Rákász Gergely-koncert a Városmajorban

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: