ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Rákász Gergely-koncert a Városmajorban

null
Ismét látványkoncerttel örvendeztette meg rajongóit Rákász Gergely - ezúttal is Gershwin, Ravel, Strauss műveiből válogatva. A helyszín a Városmajori Szabadtéri Színpad volt, ahol augusztus 14-én élvezhettük az Egy koncert kékben című produkciót.

Rákász Gergely keze alatt az orgona - az amerikai előadói gyakorlatot követve - nagyzenekarrá változik. Műsorválasztása különleges, átiratai merészek, hangszerelése egyedülálló. Egyedi témájú hangversenysorozatait, mint a Romantika Light, Barokk Light, vagy a VERDISSIMO - La Bella Italia, több ezren hallgatták meg két kontinensen.

A darabok között elhangzó - szinte a művész védjegyévé vált - zenetörténeti kommentárok tapinthatóvá teszik a művek keletkezésének atmoszféráját, így a hallgatók nem csak a muzsikát élvezhetik, de az adott korszakokból is pillanatképet kapnak.

Legújabb hangversenye "Látványkoncert". Papp Norbert festőművésszel közösen ezúttal túllépnek a megszokott hangversenykereteken, és képi illusztrációkkal a művészi fogantatás közegébe helyezik a résztvevőket, azt az illúziót keltve, hogy a régi korokban szemlélődünk. A zeneszerző pedig lehet, hogy épp mellettünk foglal helyet, hogy pár szóban megossza velünk benyomásait, melyek megihlették. Manapság magától értetődik, hogy a filmekhez zenét írnak, azonban most egyedülálló módon a zenéhez készülnek programba vágó művészi képsorok.

Olyan közel hozzák a klasszikus művészetet, hogy ennél már csak akkor kerülhetünk közelebb, ha magunk is műveljük. Aki szereti minden nap valami új érdekességgel bővíteni ismereteit, és igényes kikapcsolódásra vágyik, annak ez a koncert kihagyhatatlan volt.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Rákász Gergely-koncert a Városmajorban
Dátum: '11.08.02
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Vizes hatások a Balaton utcában
Előző cikk: « Itt az ideiglenes autótetoválás

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: