ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Itt az ideiglenes autótetoválás

20110722-trend.jpg
Sokan álmodoznak arról, hogy valamilyen módon különlegessé, "dögössé" vagy "csajossá" tegyék autóik külsejét, de az esetek többségében ebből végül semmi sem lesz. Egy jármű egyedi fényezése, igényes és teljes kézi átfestése ugyanis több százezer forintba kerül.

Eközben a kocsi gyakorlatilag eladhatatlanná válik, így a többség inkább a józan eszére hallgat, és soha nem engedi meg magának a teljesen egyedi külsejű autó luxusát. Számukra kínál most minőségi és megfizethető alternatívákat az amerikai 3M új fejlesztése. Az IJ170 és Scotchprint 1080 névre hallgató fóliacsaládokat ugyanis kifejezetten a nem végleges autódekoráció céljaira fejlesztették ki, miközben az elért külcsín nagyon is tartós. A fóliákban közös a másfél méteres szélességük, amely lehetővé teszi, hogy egy személyautó nagy felületeit, például a motorháztetőt is illesztés nélkül dekoráljuk. Az így felvitt grafika hosszú évekig megőrzi színeit és minőségét, miközben a fóliák komolyabb hő hatására még évek múlva is maradéktalanul, ragasztónyomok nélkül válnak le a felületről úgy, hogy az eredeti fényezés sértetlen marad. A fóliák speciális tulajdonságaiknak köszönhetően mindig buborékmentesek, tökéletesen sima felületet adnak, ami a festéshez fogható látványt ad a járműveknek.

A két öntött, nagy formátumú fóliacsalád között azonban alapvető különbség van. A 1080-as anyagok abban erősek, hogy különböző, az autók tuningolása, illetve átalakítása során használt drága és nemes anyagok felületét utánozzák megdöbbentően élethűen. A 1080-as kínálatban így megtalálható háromféle karbonszövet és matt ezüst, matt olajzöld - katonai hatású - fólia is, illetve olyanok, melyek különböző szálcsiszolt fémfelületeket, titánt, acélt, aranyat vagy alumíniumot jelenítenek meg. A 1080-as sorozatnak természetesen nemcsak a színe, de a felületi kiképzése is megfelel az adott anyagénak, egy fóliázott felületet például ránézésre szinte lehetetlen megkülönböztetni a valódi kevlárszövettől.

Az IJ170 felülete nagyformátumú digitális eljárással is nyomtatható, így izgalmas és figyelmet felkeltő grafikák alkothatók szabadon, legyen szó a céges járműflottáról vagy a kedvenc családi kocsinkról. Segítségével gyakorlatilag autónk díszévé válhat bármi, ami digitális képen megtalálható, például absztrakt motívumok, fényképek, logók, csíkok, festmények stb.


Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Itt az ideiglenes autótetoválás
Dátum: '11.07.22
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Rákász Gergely-koncert a Városmajorban
Előző cikk: « Az arany, a zafír és a bőr találkozása

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: