ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Díjnyertes crossover produkció

null
A 2011-es Fonogram "Az év jazzalbuma" díját a Pannon Filharmonikusok és Fekete-Kovács Kornél közös lemeze nyerte el. A Pannon Filharmonikusok hosszú évek óta dolgozik együtt a zeneszerzőként és jazztrombita-művészként ismert művésszel és együttesével.

A zenekar számos crossover produkciójának hangszerelését is megalkotó muzsikus a Pannon Filharmonikusok KlasszJazz Kreatív Műhelyének szakmai védnöke, a zenekar szimfonikus zene és jazz ötvözéséből megvalósult projektjeinek állandó szakértője, közreműködője. Fekete-Kovács Kornél kétszeres Artisjus-, eMeRTon-, Orszáczky- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző-trombitaművész.
A többéves együttműködés eredményeként dolgozott együtt Fekete-Kovács Kornél, a Pannon Filharmonikusok és a magyarországi jazzlemezek legnívósabb kiadója, a BMC kiadó azon a lemezen, amely 2010 telén jelent meg, és amely az év jazzlemeze díjat elnyerte. A lemez bemutató hangversenyére kerül sor 2011 tavaszán, márciusban Pécsett, áprilisban Budapesten. A lemezen Kovács László vezényletével közreműködik a Fekete-Kovács Kornél Kvintett. Az együttes tagjainak nyitottsága más zenei irányzatok felé felismerhető jegyeket eredményez a kvintett hangzásában.

A mainstream jazzmuzsika egy kissé fanyarabb, európaibb megfogalmazása jellemzi ezt a zenei világot, ami gyakorta a kortárs klasszikus zene elemeit is használja. A zenéjükben a megkomponáltság és szerkesztettség mellett erős jelenléttel bír az interakció és a spontán, improvizatív játékmód, több esetben a freejazz határait is érintve.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Díjnyertes crossover produkció
Dátum: '11.03.21
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Budapest Essential Looks: divatsátor az Eiffel téren
Előző cikk: « Gomboljuk újra - együtt

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: