ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Rába Roland kapta az idei Fehér György-díjat

null
Fehér György rendező, producer, színész, operatőr volt. A díjat azért alapította 2004-ben Gerő Péter és Radó Gyula, hogy a Fiatal Művészek Stúdiójához hasonlóan - melynek Fehér Györggyel együtt vezetői is voltak - legyen egy olyan esemény, mely a fiatal, értéket teremtő művészekre irányítja a figyelmet.

Az idén 7. alkalommal a 45 év alatti színészek közül választottak díjazottat, olyan személyt, akivel feltehetőleg Fehér alkotásaiban találkozhattunk volna.

A hat személyt nomináló két szakember, Janisch Attila és Szolnoki András főként az elmúlt 5 év rögzített színházi előadásaiból, filmjeiből válogattak, és a domináns arcjáték alapján döntöttek a zsűri tagjai.

Az idei alkotás egy 13 képet eredményező pályázat anyagából került kiválasztásra. A versengők a Képzőművészeti Egyetem hallgatói voltak.

Az ünnepségre február 15-én a Nemzeti Színházban a közönség nyilvánossága előtt a "Lear király" című előadást követő performanszon került sor. A Fehér György-díjat az idén Rába Roland színművésznek, a Nemzeti Színház tagjának ítélte oda a neves szakemberekből álló zsűri, melynek tagjai Szinetár Miklós, Kardos Sándor, Bánki Iván, Báron György, Janisch Attila, Lénárt István, Radó Gyula, Szolnoki András, Gerő Péter voltak.

A díjat jelképező festmény Székely Beáta, a Képzőművészeti Egyetem hallgatójának Szürkület c. alkotása, amelyet Bánsági Ildikó és Lénárt István adták át a díjazottnak. A Fehér György-díj idei jelöltjei Rába Roland mellett Fullajtár Andrea, Trill Zsolt, Szandtner Anna, Pálfi Ervin és Keresztes Tamás voltak.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Rába Roland kapta az idei Fehér György-díjat
Dátum: '11.02.22
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Gomboljuk újra - együtt
Előző cikk: « A lélek és az egészség harmóniájáért

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: