ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Kicsi ország a Quimbytől

null
Több mint öt év kihagyás után látott napvilágot a 17 számot felvonultató friss album, a Kicsi ország. A zenekar az óév utolsó napjaiban sem pihent: december 28-án a Budaörsi Játékszínben, december 30-án pedig a MÜPÁ-ban adtak rendhagyó koncertet.

Kiss Tibor, a Quimby frontembere az új albummal kapcsolatosan úgy fogalmazott, hogy részben azért is Kicsi ország a címe, mert minden egyes dala egy kis különálló világ.

Nem egységben működnek a számok, hanem dalonkénti esszenciák, egy-egy hangulat jelenik meg bennük. Van köztük nagyon húzós rockszám, van minimál zongorás dal is, sőt még egy rövid reggae betét is. Minden bizonnyal lesz benne több rádiósláger is, mint például az Amit kergetek című új dal.

null
A Budaörsi Játékszín adott helyszínt a Quimby Teátrumnak, amikor is az este ritmusát a zeneszámok és az "egyéb produkciók" váltakozása adja meg. A zenekar tagjai időnként zenélés helyett/mellett némajátékokat, mini jeleneteket, Quimby-dialógokat adtak elő, amelyekben keveredik az abszurd humor és a filozófia.

A Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben december 30-án az örökké kísérletező Quimby adott egy különleges, rendhagyó koncertet. Azt próbálták érzékeltetni a közönséggel, hogy valójában milyen is egy-egy Quimby-próba. A zenekar két éve végigjárta az országot Teátrum című turnéjával, fantasztikus sikert arattak. Most úgy döntöttek, itt az ideje a második felvonásnak. A MÜPA-koncerten előkerültek a finomabb, a vad esték lendületébe kevéssé illeszkedő dalok, s a terem hangi adottságainak köszönhetően fontos szerephez jutottak a máskor észrevétlenül maradó dallamok, zajok, zörejek. És ahogy már a Quimby-bulikon szokás, jöttek a nagymamák és nagypapák az unokákkal, hogy együtt "tomboljanak".

Deák Attila

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Kicsi ország a Quimbytől
Dátum: '11.01.03
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » A lélek és az egészség harmóniájáért
Előző cikk: « Budapest Interiors - Budapesti otthonok

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: