ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Budapest Interiors - Budapesti otthonok

null
Megjelent a neves tervező és lakberendező, Csecsődi Mária: Budapest Interiors - Budapesti otthonok című kötete, melyet december 17-én mutattak be az Andrássy úti Párizsi Nagyáruház Lotz-termében. A beszélgetés moderátora Sári László író volt.

Kiforrott, tökéletes budapesti lakásművészetet mutat be a reprezentatív albumban Csecsődi Mária. Szinte hihetetlen, hogy két világháború, az 1956-os forradalom pusztításai ellenére Budapest otthonaiban fantasztikus szépségű értékeket sikerült megőrizni.

A kötet szerzője neves tervező, lakberendező, olyan designer, aki egyedi műfajt teremtett a klasszikus értékeket hordozó belsőépítészet világában. Különös érzékkel képes klasszikus enteriőröket teremteni, újrafogalmazni, harmonikus összhangban megjeleníteni. Ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a ma embere számára is kényelmes, otthonos miliőt alkosson. Páratlan tehetsége, szuverén alkotói fantáziája alapján az új építésű otthonokat is képes elegáns, de nem hivalkodó, nem újgazdagos "díszletekkel", hanem meghitt, kényelmes, hangulatos tárgyakkal berendezni.

null
Csecsődi Mária most ötvenkilenc különleges otthonba invitálja olvasóit. A kötetben olyan kiváló fotográfusok munkái találhatók, mint Székely Péter, Lelkes László, Bézsenyi Zsolt és Bujnovszky Tamás. A könyv gerincének fotóanyagát Darabos György készítette.

"A klasszikus polgári értékekre támaszkodó berendezésektől az egyéni hangú eklektikus miliőkig, a tradicionális megoldásoktól a legmodernebb formai újításokig, a luxustól az átható rendig, a visszafogottságtól a szertelen áradásig a spektrum változatos, és a kirajzolódó kép egy sajátos, vonzóan kreatív és csak ránk jellemző világot rajzol elénk" - írja Osskó Judit a kötet hátsó borítóján.

A 352 oldalas könyv hiánypótló mű. Nemcsak gyönyörű otthonokba pillanthatunk be, de ötleteket, követhető mintákat is kaphatunk.

Deák Attila

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Budapest Interiors - Budapesti otthonok
Dátum: '10.12.21
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Kicsi ország a Quimbytől
Előző cikk: « Dürrenmatt óta a legismertebb svájci író

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: