ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

A válság irodalma

null
A gazdasági válság szükségszerűen kitermelte a maga irodalmát. Számos okosságot leírtak már a megoldást illetően, de az embernek az az érzése, hogy a szerzők többnyire saját gazdasági válságukat szeretnék ellensúlyozni egy sikerkönyv bevételével...

Talán nem véletlen, hogy egyre több kiadó próbál felkutatni olyan szerzőket, kvázi autentikus forrásként, akik a múlt század nagy gazdasági válságának kihívásaira adták meg a választ. Ilyen például Napoleon Hill, akit a motivációs műfaj atyjaként tartanak számon - ennél fogva sugárzik belőle valami mindent átható, manapság luxusnak számító őszinteség. A nemrég itthon is megjelent Napoleon Hill elfeledett receptjei a sikerhez (Trivium Kiadó) eredetileg nem könyvnek íródott, hanem Hill korábbi, a nagy gazdasági válság idején írt cikkeiből összeállított válogatás.

Napoleon Hill egyébként saját bevallása szerint annak köszönheti későbbi karrierjét, hogy fiatalon kapcsolatba került a világ akkori második leggazdagabb emberével, Andrew Carnegie-vel, az Acélkirállyal, aki végül a támogatója lett. Carnegie akkoriban már visszavonult az aktív üzleti élettől, élete második felében hasznos célokra fordította hatalmas vagyonát. Például megbízta Napoleon Hillt, hogy vizsgálja meg az akkori világ több mint 500 önerejéből gazdaggá váló üzletemberének életét, tevékenységét.

Napoleonnak nevezték, de karrierjét nem keresztezte Waterloo, és nem is küldték száműzetésbe. Napoleon Hill minden sikerguru guruja lett, akinek nevéhez fűződik minden idők legnagyobb példányszámban eladott motivációs könyve.

A szegény körülmények között született Napoleon Hill vad, zabolátlan gyerek volt, aki pályáját kisvárosi lapoknál kezdte. Ez a munka vezette el odáig, hogy olyan embereket interjúvoljon meg, akiknek a sikerrel kapcsolatos filozófiáját bölcsességgé lehetett összegyúrni.

Neve fogalommá vált. Könyveit több nyelvre lefordították, alapítványt hozott létre, filmet készített, és világszerte előadásokat tartott. Amerika első számú motivációs guruját folyamatosan idézik, legyen szó diétáról, öttusáról, kommunikációról, tinikről, online kereskedésről, vagy feng shuiról. Sírkövére akár a másik híres Napoleon mondását is véshették volna: "A pokolba a körülményekkel! Én teremtem a körülményeket!"

(Napoleon Hill Titkos receptjei a sikerhez válság idején, Trivium Kiadó)Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: A válság irodalma
Dátum: '10.11.16
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Dürrenmatt óta a legismertebb svájci író
Előző cikk: « Szépségverseny budapesti épületeknek

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: