SztárnegyedHirlevél

Sztárnegyed

Alföldi Zoltán, az ironman

null
Alföldi Zoltánt műsorvezetőként ismerhette meg a magyar nézőközönség. Jogászként végzett az egyetemen és a médiában helyezkedett el. Az RTL Klubnál, majd az ATV-nél dolgozott. Sokan viszont nem tudják róla, hogy szabadidejében két szenvedélyének hódol; egyrészt verseket ír, másrészt elkötelezett sportember, 20 évig cselgáncsozott, valamint thai bokszolt, majd 2007 nyarán részt vett élete első triatlonversenyén.

- Miért éppen a küzdősportokat választotta?

- A cselgáncs közelébe - ahogy mondtam - véletlenül kerültem. Aztán 16 éves koromban egy nyaralás közben futottam össze néhány sráccal, a barátaim barátaival, akik thai bokszoltak, ők hívtak le egy edzésükre. A thai boksz azonnal megfogott, egy éven keresztül párhuzamosan űztem a két sportot. Végül elkapott a hangulata, rájöttem, a muay thai bokszot jobban szeretem. A világranglistán elért 7. helyemre vagyok a legbüszkébb, de ezenkívül arra is, hogy abban az időszakban, amikor még csak egyetlen világranglista volt és nem tíz különböző, akkor nyertem Magyarországon, Hollandiában, Thaiföldön és sok más helyen is. Eltelt néhány év, s közben megbarátkoztam a gondolattal, hogy nem fogok rendszeresen, teljesítménycentrikusan edzeni. Ám ekkor a házunkban lakó, fiatal triatlonos pár motivációt adott nekem. Ők is hajnalban keltek minden nap, hiszen mentek edzeni az uszodába, én pedig dolgozni, híradózni indultam reggelente. Két évvel ezelőtt részt vettem csak úgy, heccből, kíváncsiságból a féltávú triatlon országos bajnokságon és egészen jól sikerült.

- Mennyi időt és munkát vesz igénybe a felkészülés? Milyen módon edz a versenyre?

- Nagyon sok időt vesz igénybe a felkészülés. Viszont teljesen rendszertelenül készülök, mert csak így tudok. Heti hétszer edzem; van, amikor napi két alkalommal. A futás a legjobb, ez a legerősebb számom, ebből bírok a legtöbbet és a felkészülésem során erre fektetem a legnagyobb hangsúlyt. A bringázásba is kezdek belehúzni. Sajnos ebben az országban, főleg a fővárosban és a környékén nem igazán lehet kerékpározni, sok helyen kanyarog az út, a korábban szétesett járdára festették rá a bicikliutakat, ami valljuk be, nem túl biztonságos, nem lehet tempót menni, mert ha túl gyorsan tekerek, akkor az árokban kötök ki. Nincsenek ideális körülmények, a közutakon pedig legyilkolnak az autósok - néha csak a szerencsének köszönhető, hogy nem szó szerint. Rosszak az utak és nem figyelnek a kerékpárosokra. Leginkább hétvégén lehet elmenni kerékpározni. Ami az úszást illeti, az a leggyengébb számom, heti egy, maximum két alkalommal járok úszni. Most kezdem azokat az edzéseket, amikor bringázom és utána egyből futok. Ezek az igazán hasznos edzések.

- Mi a helyzet az idei Ironman-nel, rajthoz áll augusztusban?

- Igen, rajthoz állok, szeretném magam megmérettetni ebben a versenyben.

- Kevés szabadidejében tud időt szakítani egy kis közös családi sportolásra? Bár kisfiuk, Bálint még nagyon kicsi (3 éves), ám a gyerekek hamar felnőnek… szeretné, ha később ő is követné az Ön példáját és sportolna?


- Bálint nagyjából napi szinten teljesíti az Ironmant: annyit fut, rohan, kúszik-mászik. Járatjuk már külön tornára, ún. kreatív torna ez, készségfejlesztő. Emellett úszni jár. Volt már thai boksz edzésen. Egy thai boksz gálán velem együtt speakerkedett; nagyon lelkesen. Mindenképpen szeretném, ha a fiam is sportolna. Nem is kell erőltetni, imád mozogni már most. Azt a sportot szeretnénk neki megtalálni, amit szeretne, amit örömmel végez. Elfogult vagyok picit a thai boksz iránt, nyilvánvaló, hogy ebbe az irányba fogom terelni, de természetesen, ha nem tetszik neki ez a sportág, nem fogom ráerőltetni.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Alföldi Zoltán, az ironman
Dátum: '09.06.30
Kategória: Sztárnegyed
Következő cikk: » B. Tóth László ismét slágerekkel tölti meg a tarisznyát
Előző cikk: « "Egyszálének" Palya Beától

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: