SztárnegyedHirlevél

Sztárnegyed

Schiffer és Petrovszky életterei

null
"A legfőbb jó." Ezzel a sokat sejtető címmel jelent meg a Walker and Williams Investment Group gondozásában napvilágot látott, Petrovszky Gábor és dr. Schiffer Miklós szerzőpáros angol nyelvű új könyve, melynek díszbemutatóját január 28-án Zürichben tartották.

Az impozáns képes kiadványban az auktorok ízlésvilágát tükröző városi életterek, épületek, hangulatok bemutatására kerül sor. A mű alcíme - What we admire in urban life ("Mindaz, amit a városi életben csodálunk") - többet is elárul a tartalomból: a több mint 300 oldalas, színes fotókkal illusztrált, exkluzív gyűjtemény egy személyes, bensőséges válogatás, amely ugyanakkor építészeti és kultúrtörténeti kuriózum is egyben.

A TóPARK Projekt designerei kötetükben - amely a szerzőpáros személyes névjegyeként is tekinthető - azt kívánják bemutatni, hogy a manapság népszerű vélekedés ellenére - mely szerint csak a városon kívüli, gyéren lakott, érintetlen zöldben találhatunk valóban otthonunkra - az épített, nagyvárosi környezetben is rendkívül jól érezheti magát az ember, s rátalálhat mindarra a jóra, ami teljessé teheti életét. A legalapvetőbb emberi késztetések, hangulatok köré építették fel könyvük szerkezetét, ezekhez válogatták össze legkedvesebb helyszíneiket a megidézett homlokzatok, utcaképek, a különféle korstílusok jellegzetes jegyei, az ablakok, tetők, burkolatok segítségével. Lendület, folyamatosság, különcség, érzékiség, bátorság, játékosság, dinamizmus és harmónia: a szerzők e fogalmak köré fűzték fel csodálatuk tárgyait. Bemutatnak utcákat, épületeket, tereket az ókortól kezdve, korunk legnagyobb művészeti alkotásain át, a jövő remélt építészeti remekeit is előrevetítve. Minden passzust rövid, személyes vallomás indít arról, hogy számukra mit jelent az adott fejezetet átható fogalom.

Dr. Schiffer Miklós a tőle megszokott profizmussal és hitelességgel eddigi könyveiben főképp a divat világában, a különböző stílusok kavalkádjában segítette az iránymutatást. Személye Magyarország stílustanácsadójaként is ismert, aki ötleteivel számtalan hazai híresség, politikus öltözködését formálja. Most a TóPARK vezető designereként azonban új vizekre evezett, és immár az épületek formavilága, a különböző kedvelt városképek is írásra késztették. A könyvet a világ legnevesebb művészeinek és tudósainak okos, humoros vagy éppen megható - de mindenképpen megszívlelendő - gondolatai teszik még élvezetesebbé.

A könyv februártól limitált számban - egyes darabok díszkötésben - már itthon is megvásárolhatók az Alexandra könyvesboltokban.

A könyv díszbemutatójára Zürichben, a Hotel Baur au Lac különtermében került sor, mivel az album forgalmazásában elsőként a méltán híres, svájci illetőségű Orell Füssli könyvesbolthálózat vállalt szerepet, akik közvetlenül a bemutató másnapján már árusítani kezdték a kiadványt. A nagy sikerű zártkörű eseményen jelen voltak befektetők, bankos elöljárók, európai főnemesi családok sarjai, akik egy, a szerzőpáros kézjegyével ellátott, díszkötéses tiszteletpéldányt kaptak ajándékba.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Schiffer és Petrovszky életterei
Dátum: '09.02.08
Kategória: Sztárnegyed
Következő cikk: » "Kutyálkodásról" és sok minden másról Hegyi Barbarával
Előző cikk: « Kammerer Zoltán, a férfias kihívások embere

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: