SztárnegyedHirlevél

Sztárnegyed

Jótékony dalnokok

null
A három Észak-Írországból származó római katolikus pap fiatal korában papi hivatásukra készülve szabad idejükben együtt énekelgetett. Ekkor még nem is sejtették, hogy a véletlen folytán egyik felvételük eljut egy nagy lemezkiadó londoni igazgatójához, aki rögtön egy 1 millió fontos lemezszerződést ajánlott nekik.

Ennek köszönhetően 2008. november 17-től, debütáló lemezük megjelenésétől kezdve, világszerte terjeszthetik mennyei dallamaikat The Priests néven. A három atya ezt az összeget különböző karitatív célokra ajánlotta fel, több általuk kiválasztott alapítványon keresztül. Eugene O'Hagan, Martin O'Hagan és David Delargy atya egyébként mind a mai napig gyakorolják papi hivatásukat.

Első lemezük szokatlan módon a világ több mint 30 országában jelent meg egyszerre, Európától Argentínáig, Amerikától a Fülöp-szigetekig. Ünnepek előtt már nálunk is megvásárolható. A lemez jól ismert spirituális ihletésű dalok, klasszikus áriák, valamint tradicionális ír dalok és áldások gyűjteménye, melyben a 3 éneklő pap teljes betekintést nyújt lenyűgöző repertoárjába. Az albumon nemcsak angol és latin, hanem spanyol és német nyelvű dalok is elhangzanak. A lemez producere Mike Hedges volt, aki már olyan nagy nevekkel dolgozott együtt korábban, mint a U2 és a Manic Street Preachers. Az albumot, melyen a római Filharmonikus Akadémia kórusa is közreműködik, Írországban és Vatikánban, a Szent Péter-bazilika kórus kápolnájában rögzítették. Az énekkart a Szent Péter-bazilika kórusának nyugalmazott igazgatója, Mons Pablo Colino vezette.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Jótékony dalnokok
Dátum: '08.12.16
Kategória: Sztárnegyed
Következő cikk: » Kammerer Zoltán, a férfias kihívások embere
Előző cikk: « Novák Péter tanárnak állt

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: