SztárnegyedHirlevél

Sztárnegyed

Novák Péter tanárnak állt

null
Az E.ON EnergiaKaland program részeként Novák Péter energiatudatossági tanórákat tartott általános iskolás diákoknak november 19-én és 20-án Budapesten. A sokoldalú művész, akinek szívügye a fenntartható környezeti fejlődés és természeti értékeink megőrzése, ezúttal arra tanította a kisdiákokat, hogy mit tehetnek ők egy tiszta, zöld és élhető világért.

Az E.ON az Oktatási és Kulturális Minisztériummal közösen, EnergiaKaland néven, nagyszabású virtuális tanulási programot indított a közelmúltban azzal a céllal, hogy segítséget adjon a diákok energiatudatossági nevelésében. A program keretében "A pillanat energiája" címmel meghirdetett nagysikerű ifjúsági fotópályázat zsűrielnöke, Novák Péter a héten rendhagyó tanórákat tartott a XI. kerületi Őrmezei Általános Iskolában és a Teleki Blanka Általános Iskolában.

null
A 2-8. osztályos tanulók nagy érdeklődéssel fogadták újdonsült tanárukat, és az órákon közösen gondolkodtak arról, hogyan lehet energiatudatosabban élni. Novák Péter megismertette a gyerekeket a rendelkezésünkre álló nem meg-újuló energiaforrások felelős felhasználásával, valamint a meg-újuló energiaforrások használatá-nak és a jövő energiatermelésének lehetőségeivel.

null
Az EnergiaVáros és az EnergiaOrszág elnevezésű oktatóprogramok segítségével a diákok korosztályuknak megfelelő feladatokkal, aktívan, együtt gondolkodva ismerhették meg saját környezetük energetikai vonatkozásait. A kreatív feladatok pedig lehetőséget nyújtottak arra, hogy a gyerekek hozzájáruljanak környezetük energiatudatos alakításához: a nebulók plakátokat terveztek, szlogeneket fogalmaztak meg a környezettudatosság jegyében. Novák Péter a legjobb ötleteket - köztük a környezettudatosságra nevelő dalt - az E.ON által felajánlott praktikus ajándékokkal jutalmazta.

Az iskolalátogatási program december elején tovább folytatódik Pécsett. Az EnergiaKaland program keretében az E.ON újabb országos kreatív pályázatot is hirdetett az energiatudatosság jegyében "Energiahatékonyság a mindennapokban" címmel, melyre 2008. január 31-ig lehet pályázni a 6-18 év közötti diákoknak.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Novák Péter tanárnak állt
Dátum: '08.11.23
Kategória: Sztárnegyed
Következő cikk: » Jótékony dalnokok
Előző cikk: « Bangó Margit: mindenki Mamája

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: