Trükkök-tippekHirlevél

Trükkök-tippek

Ötletek a természetből

null
Az amerikai vidéki stílus legfőbb jellemzői az egyszerűség és kényelem. A természet közelsége nem csak a nyugalmat és a fesztelenséget sugallja, de színei és motívumai a berendezésben is megjelennek.

Az amerikai vidéki vagy "cottage" stílus a természetes életforma kedvelőinek ajánlott. Megvalósítása Európában sem nehéz, mivel egyszerűség és célszerűség jellemzi. Nem kellenek hozzá drága eredeti darabok, inkább jó ízlés, fantázia és kézügyesség.

A természetes jelző az anyagokra is vonatkozik. A bútorok szinte mindig fából készültek, többnyire fenyőből, illetve délebbre cédrusból, és hogy könnyű legyen felújítani, festett felületűek. A legtöbbször fehérre vagy tört fehérre kenik, de kedvelt a világoszöld vagy világoskék szín is.

null
Jellemzőek a nyitott bútorok, polcok, pohárszékek, kevés a zárható szekrény. Oldalt széles, bemart peremmel, felül kiugró tetővel készülnek. Jellegzetes vonás, hogy a polcok belső oldalát, hátlapját csíkos vagy más mintás papírtapétával bélelik. A helykihasználás jegyében gyakran használnak falba süllyesztett polcokat, ülésre is alkalmas ládákat, illetve sarokszekrényt, mellyel a holttereket hasznosítják.

A természetes anyagok a kiegészítőknél is jelen vannak. Jól illenek ide a vesszőkosarak, a természetes alapú textíliák, a kötött és fonott holmik, általában minden, ami kézi munkával készül. A színvilág is visszafogott. Jellemző a homokszín, a tört fehér, ehhez jöhetnek a virágos rét színei: a zöld, a kék, a rózsaszín, a bordó és a sárga visszafogottabb árnyalatai. Mintás anyagokat használnak, elsősorban csíkosat és kockásat, de stílusos még az apróvirágos minta is. A régi textíliák újrahasznosításából keletkezett a patchwork, azaz a foltvarrás. Így készülnek a párnák és a takarók.

null
A régi és új együttélését talán a konyhában a legkönnyebb megvalósítani, ahol a modern gépek mellett jól megférnek a régi vagy régies zománcozott edények, festett fémdobozok, feliratos porcelánedények. Amerikában még zománcozott kenyértartót is használnak. Jól mutatnak a szárítani felakasztott fűszernövények, virágok, szép formájú termések. Általában a textíliákat, a nagyobb bútorfelületeket is ilyen motívumokkal díszítik.

A természethez még közelebb lehetünk a tornácon, ahol a mennyezetre akasztott hintapadon vagy a fapálcás támlájú hintaszéken ringatózva igazán kellemes a pihenés.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Ötletek a természetből
Dátum: '12.07.26
Kategória: Trükkök-tippek
Következő cikk: » Feng Shui a hétköznapokra
Előző cikk: « Megfizethető "afrodiziákumok"

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: