LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Oldalak: ...5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Masszázsmedencék divatja: oázis a kertben I.

Tény, hogy még manapság is hajlamosak vagyunk úgy tekinteni egy hidromasszázs-medencére, mint valami túlméretezett jacuzzi kádra, ahol csak a méretek és a teljesítmény változott, míg a működési elv nem. Ez a szemlélet azonban könnyen tévútra vezethet minket, csakúgy, mint a magyar vásárló hagyományosan árközpontú választása. (Részletek)

Zárkózzunk be!?

Aki látta a híres hollywoodi filmet, a Pánikszobát, annak vannak sejtései, hogy milyenek is ezek a helyiségek. (Részletek)

Tetővariációk a nagy meleg ellen

Házunk tervezőjének meglehetősen nagy a felelőssége abban, hogy meddig szolgálja ki megrendelői dilijeinket. Merthogy a beépíthető tetőtér nagyon hangulatos, a fedése is egyszerűnek tűnik, hiszen valósággal lerohan róla az esővíz, ám a tetőhéj rétegszellőztetése, a bepárásodás kiküszöbölése többletköltséggel jár. Akkor tehát mi a megoldás? (Részletek)

Fények, színek, életöröm

Képzeljük el a világot fekete-fehérben. Netán szürkében. A trópusi naplementék aranyló narancssárgája és szinte hihetetlen rózsaszínje nélkül. A friss fű üde zöldje nélkül. Komor, riasztó világ lenne ez. Nem véletlen, hogy a színek és az életöröm elválaszthatatlan fogalmak a mindennapjainkban. (Részletek)

Ahol a kert a világot szimbolizálja

Míg Nyugaton a geometrikusan elrendezett díszes kertek a pompát hivatottak megjeleníteni, a felkelő nap országában inkább a kikapcsolódást, a megnyugvást, a meditációt segítik elő. Nem véletlen, hiszen a japán kertművészet a sintó vallásban gyökerezik, amely istenei lakhelyeként már évezredek óta fákat és sziklákat jelöl meg. (Részletek)

A biztonság pszichológiája

A hivalkodóan megépített "kacsalábon forgó" házak nemcsak az adóhatóság figyelmét vonhatják magukra, hanem a betörőkét is: jelentősen növelheti annak kockázatát, hogy a bűnözők látókörébe kerülünk. Nem árt megfontolni, hogy kiknek mutatjuk meg lakásunkat. Egyszóval: érdemes pszichológiai szempontból is átgondolni biztonságunkat. (Részletek)

Feng shui lakberendezés: színek, formák, illatok és hangok

A mai zűrös, feszültségekkel teli világban mindenki vágyik a nyugalomra, harmóniára, s ha máshol nem, legalább az otthonában igyekszik megteremteni a békét. Az ehhez vezető egyik lehetséges mód a feng shui, a harmónia és szépség kínai tudománya. (Részletek)

Felfokozott érdeklődés a minőségi lakások piacán

A megújuló Gozsdu Udvar és a Szinyei Merse Ház lakásai is benne vannak abban az impozáns értékesítési tervben, amelyet az egyik "top" ingatlanfejlesztő, az izraeli érdekeltségű Autóker Holding tett közzé a minap. A 2007-es terv zömét azonban a Marina Part exkluzív otthonai adják. (Részletek)

Felhúzza a kormányzati negyed a környék lakásárait?

Éppen hogy csak bejelentették a leendő kormányzati negyed helyszínét, a környéken található ingatlanok eladói máris 10-15 százalékkal feljebb srófolták áraikat, de aki tartotta az eredeti szintet, az sem hajlandó alkudozni az eladási árról - elemezték a kialakult helyzetet szakértők. (Részletek)

Védelmi taktikák... és praktikák

Kutatási eredmények arról számolnak be, hogy a betörők többsége, ha 3-5 perc alatt nem tud bejutni a lakásba, akkor inkább tovább áll és más célpontot választ. A betörők túlnyomó többsége ugyanis értelemszerűen gyorsan és feltűnésmentesen szeretne bejutni a kiszemelt lakásba, házba. (Részletek)

Hirdetés

Keresés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: