LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Oldalak: ...7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Amikor hívatlan vendég érkezik...

Korábbi írásainkban már foglalkoztunk a különböző lakásvédelmi megoldásokkal, jelezve egyúttal, hogy tökéletes védelem sajnos nem létezik. De vajon mit tehetünk, amikor nem kívánt személyek váratlanul behatolnak a lakásunkba. (Részletek)

Mini Ausztria a Dunakanyarban

A pusztulástól mentette meg egy józan gondolkodású magyar befektető azokat az épületeket, amelyeket a bős-nagymarosi vízerőmű építkezés osztrák vezérkara hagyott hátra. A reális áron kínált otthonok több mint fele már elkelt. (Részletek)

Elrugaszkodás a tömegpiactól

Szakértők szerint a fővárosi lakáspiacon egyre inkább a minőségi, környezetbe illő elképzeléseket, az igényes anyagokat használó színvonalas kivitelezést keresik a vásárlók. Úgy tűnik, a pusztán a négyzetméterárakra koncentráló építkezések ideje lejárt. (Részletek)

Toronyház Angyalföldön

A Váci út és a Róbert Károly körút sarkára tervez egy 30-35 emeletes, 110 méter magas felhőkarcolót egy bankcsoport. Az idei Építészet Hónapja Fesztivál éppen a magas épületeket állította középpontba. (Részletek)

Téliesítés - a biztosítók elvárják

Az utóbbi évek megváltozott időjárására jellemző, hogy az előforduló viharok mind több anyagi kárt okoznak a lakosságnak. A Generali-Providencia Zrt. adatai szerint az időjárás által előidézett káresemények száma idén kiugróan magas. Télen az időjárás mellett a betörők jelentenek veszélyt a hétvégi házakra. (Részletek)

Kit engedjünk be a lakásunkba?

Jó tudni, hogy a betöréseknél, az esetek többségében, a betörő megbízottja, az úgynevezett tippadó, előzetesen terepszemlét tart a kiszemelt lakásban. A tippadó feladata, hogy kiderítse, milyen védelmi rendszere, milyen gyenge pontjai vannak a lakásnak, továbbá milyen jelentősebb értékeket lehet eltulajdonítani. (Részletek)

A lakáspiac várható alakulása 2010-ig

"Nem látjuk okát annak, hogy eltávolodjunk a magyar lakosságot alapvetően borúlátónak leíró közhelytől, de úgy gondoljuk, hogy a folyamatos és egyéni szinten is érzékelhető gazdasági növekedés előbb-utóbb csökkenteni fogja eme borúlátás, bizonytalanság mértékét, ami az eddig tartózkodó potenciális vevőket kihozza a lakáspiacra" - írja egy, a HVB Hungary Rt. által készített lakáspiaci prognózis. (Részletek)

London a listavezető

Budapest megerősítette helyét, sőt a következő öt évben is az egyik legkedveltebb város marad a betelepülni szándékozó külföldi vállalkozások számára - a toplista élén azonban továbbra is London áll. (Részletek)

"Mindenható" lakáslízing

Az ingatlanlízing szektor folyamatosan növekedésben van - állítják szakértők. 2006 első félévében mindenesetre 120 százalékos gyarapodást regisztrált a Magyar Lízingszövetség a hazai piacon.
(Részletek)

Lakásátvétel: legyünk résen!

Lehetőleg rendszeresen látogassunk ki az építkezésre, hogy folyamatosan ellenőrizzük: a műszaki leírásban szereplő anyagok valóban beépítésre kerülnek-e. (Részletek)

Hirdetés

Keresés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: