AsztaltársaságHirlevél

Asztaltársaság

Oldalak: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10...

Királyi vacsora: csak óvatosan!

null
A dómot már januárban elkezdték takarítani a királyi esküvőre, a költők pedig a frigyről szóló verseket faragták. Svédország hónapok óta esküvői lázban ég, júniusra már szinte nem is lehetett szabad szállodaszobát találni. (Részletek)

Öntsünk tiszta sört a pohárba!

null
A csapolt sör megítélése Magyarországon változó, abban azonban többnyire egyetértenek maguk a fogyasztók is, hogy minden a higiéniai szabályok betartásán és a csapolás technikáján múlik. Egyik nagy sörgyárunk is ebből indult ki, amikor meghirdette Tökéletes Csapolás programját. (Részletek)

Új hordót nyertek a fiatal borászok

null
A napokban sikeresen lezárult az első on-line szavazásos "Legyen egy új hordód!" ifjú borász pályázat. Nemcsak a tíz továbbjutó, de a zsűri tagjai is izgatottan várták a megmérettetést, mert ehhez hasonló verseny még nem volt borász körökben. (Részletek)

Magyar siker a Monde Selection versenyen

null
Bár a Monde Selection (MS) versenyt március 25-26-án rendezték Brüsszelben, az ünnepélyes eredményhirdetésre csak május 31-én kerül sor Wiesbadenban a Kurhause Palace-ban, ahol előzőleg gálavacsora keretében köszöntik a résztvevőket. (Részletek)

Michelint kapott az Arcade Bistro is

null
Az előzetes várakozásokra kissé rácáfolva a Michelin Main Cities of Europe kalauz kritikusai megválasztották Magyarország első Michelin-csillagos éttermét, a Costest, míg az Arcade Bistro mellett további három budapesti éttermet tüntettek ki Michelin Bib Gourmand minősítéssel. (Részletek)

Legyen ön is borbíráló!

null
A borvilág ikonjai jönnek el a VinCE 2010 boreseményen élményt és tudás adni a résztvevőknek. A kétnapos eseményen minden borokra nyitott ínyenc megtalálja a neki való élményt, hiszen nyolc mesterkurzus, nyolc előadás és két workshop közül választhatnak, s közben szabadon kóstolhatják a kiállító 100 pincészet borait, illetve más gourmet termékeket a sajttól az olívaolajig. (Részletek)

Készül az ország legnagyobb hordója

null
A rendszerváltás óta eltelt két évtizedben nem készítettek akkora hordót Magyarországon, mint amilyet most Egerben. A 14 ezer literes hordót közel 4 hónapos munkával állítják össze, majd Badacsonyörsre szállítják, a Varga Pincészet borászatába. (Részletek)

Sajátséf - házhoz jön a konyhaművészet

null
Úgy tűnik, új fogalmakkal kell megbarátkoznunk a vendéglátásban - legalábbis erre utal, hogy megszületett az első hazai sajátséf szolgáltató cég. A vállalkozás alapja egy, Amerikában és Franciaországban ismert, de nálunk még ismeretlen szolgáltatás. (Részletek)

Nemcsak párosan, de édesen is szép az élet

null
Közeleg a Valentin-nap, mely sokak számára csupán egy szép rózsacsokor vagy egy doboz bonbon ajándékozását jelenti. Kezdetben a Valentin-napi megemlékezés a képeslapküldésre korlátozódott, és csak később terjedtek el a mai közismert és népszerűségnek örvendő egyéb formái, mint egy romantikus vacsora, kisebb utazások ajándékozása. (Részletek)

Gálaebéd az Év Bortermelője tiszteletére

null
A már hagyománynak számító Év Bortermelője díj idén is ünnepélyes keretek között kerül odaítélésre. A szervezők minden évben pazar ebéddel és elegáns programmal teszik emlékezetessé ezt a napot a vendégeknek és annak a borász kollégának, aki munkájával kiérdemelte ezt a nagy elismerést jelentő címet. (Részletek)

Hirdetés

Keresés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: