A hónap stílusaHirlevél

A hónap stílusa

Oldalak: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Évkezdet - visszaköszön a múlt

Érdekes módon legtöbben januárban - és nem decemberben - vagyunk kénytelenek szembesülni az elmúlt évvel. Ilyenkor köszönnek vissza a lezáratlan ügyek, s anyagilag is ez a leghúzósabb hónap. S hogy miért? (Részletek)

Egy kis Afrika a szalonban

null
A 19. század második felében egyre több tudósítás érkezett Európába Fekete-Afrika kultúrájáról. A földrajzi felfedezők, híres utazók, vadászok - köztük jó néhány magyar - népszerű útleírásokban örökítették meg kalandjaikat. Afrika egzotikus világa ma már inkább egy kissé idealizált, a természethez közeli életmód szimbóluma lett. (Részletek)

Varázslatos Provence

Virágos mezők, olajfaligetek, gyümölcsösök, csodálatos illatot árasztó levendula-ültetvények, köztük lapos tetejű, színes spalettás házak: ez Provence. A vidék szépsége, sajátos színvilága számos művészt, köztük a modern festészet egyik legnagyobb alakját, Paul Cézanne-t is megihlette. (Részletek)

Szerelmes február

Immár nálunk is klasszikusnak számít a Valentin-nap megünneplése, holott először 1990-ben "szervezték" meg a hazai virágosok. Azóta azonban hagyománnyá vált, igaz mindmáig keveset tudunk az eredetéről. (Részletek)

Divatolimpia: keleti a nyerő

null
Napjaink egyik kedvelt lakberendezési stílusa, mely a hagyományos távol-keleti kultúrákból merített eszközökkel, anyag-, szín- és szimbólumhasználattal törekszik arra, hogy egyfajta egzotikus hangulatot teremtsen. Alapkövetelmény az egyszerűség és a szellősen berendezett terek. (Részletek)

Vége a pompának?

Egy felmérés szerint a banki ügyintézések igénylik a legtöbb "hivatalban" eltöltött időt, ennélfogva egyáltalán nem mindegy, hogy az ügyfelek milyen miliőben várakoznak. Úgy tűnik azonban, hogy a pénzintézetek vezetői ezt a szempontot manapság hátrébb sorolják - a bankbelterek kialakításánál egyre kommerszebb, nem ritkán igénytelen megoldásokkal élnek. Egyszóval, vége a pompának? (Részletek)

Filmünnep színházban

A Kodak színház 2002-től ad otthont az Amerikai Filmakadémia díjátadójának. A 94 millió dollárból felépült teátrum díszes és klasszikusan elegáns előadóterme kifejezetten ilyen rendezvények befogadására épült. (Részletek)

Kortalan klasszikus

Értékmérő és - többnyire - értékadó stílusnak szenteljük a februárt. A báli szezon miliője ez, ahol funkciót kap a sokszor öncélú pompa és ragyogás. Nemes anyagok, parádés ékszerek, hagyományos konyhaművészet, pazar eneteriőrök - ünnep ez a javából! De vajon miként állja meg a helyét e stílus a hétköznapokban? (Részletek)

New Age a Jövő Házában

Új időszámítás kezdődött a Raiffeisen Jazz Klub történetében 2007-ben. Az öt éve indult sikeres koncertsorozat idén februártól új helyszínen, a Jövő Háza (Millenáris Park) Fogadóban várja a közérthető improvizatív zene régi és jövőbeli híveit. (Részletek)

Autótuning: minden, ami retro

Másnak, többnek látszani, de nem teljesen elszakadni a hétköznapi használhatóság jegyeitől - ez az autós retró pszichés háttere. Divathasonlattal élve: extravagáns, mégis ki lehet vele menni az utcára. Az autós tuning lényegében úgy működik, mint a push-up kosaras melltartó, amely előnyösen domborít teljesen átlagos formákat is. (Részletek)

Hirdetés

Keresés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: