A hónap stílusaHirlevél

A hónap stílusa

Oldalak: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Távol-keleti harmónia

A Távol-Keletről mindenkinek valami csodálatos, mesés és egzotikus jut eszébe. Ma már egyre többen vannak, akik személyesen is jártak ezen a messzi vidéken. A távol-keleti kultúra kincsei, filozófiája és vallásai már régóta nem ismeretlenek Európában, de hogy a stílusjegyei mennyire alkalmazhatók a hétköznapok gyakorlatában - nos márciusban ezt járjuk körül. (Részletek)

A báli időszak királynője: a gyémánt

Nehéz a gyémánt stílusát meghatározni. Ugyanis önmagában nem több, mint egy ásvány. Attól lesz igazi - személyes - érték, hogy kiváló ékszerészek teszik hozzá a szaktudásukat. De mitől is lett a gyémánt a vágy örök - klasszikusan - titokzatos tárgya? (Részletek)

Északi fény

A Skandinávia szóval jelölt öt ország: Svédország, Dánia Finnország, Norvégia és Izland modern lakberendezési stílusának első bemutatkozása egy 1951-es londoni kiállításhoz köthető. A kiállított bútorok, használati és dísztárgyak nagy sikert arattak. Népszerűségük máig töretlen. (Részletek)

Tarol az antik "ipar"

El kell fogadnunk, hogy egyre kevesebb a "piacon" az eredeti antik tárgy, ennélfogva - különösen komplett lakberendezésnél - felértékelődnek az utángyártott darabok. Ezek esetében legalább annyira ajánlatos szakértő tanácsot kérni, mintha eredeti régiséget vásárolnánk. Utóbbira a karácsony előtti nagy aukciós hajrában nyílik módunk. (Részletek)

Takarékos, mégis tetszetős

null
Az első "polgárinak" nevezett stílus jegyében kellemes hangulatú, kényelmes otthonok jöttek létre a 19. század első felében. A klasszicista bútorok kissé merev formáit a biedermeier korában természetesebb, lágyabb formák váltották fel. Mi több, úgy tűnik, az egyszerű vonalú, jól használható bútorok, berendezési és dísztárgyak sokakban ébresztenek ma is nosztalgikus érzéseket. (Részletek)

Nyugalmas minimalizmus

A minimalista lakberendezési stílus, mint nevében is benne van, a minimumra törekszik. Fő ihletője a hagyományos távol-keleti otthon és a zen filozófiája, mely szerint mindentől meg kell szabadulni, ami felesleges. (Részletek)

Divatba jött az iszlám

null
A marokkói stílus kapcsán már írtunk az iszlám vallású országok művészetéről és lakberendezési stílusáról. Az iszlám művészet, ahogyan a vallás, számos más országban is jelen van, melyek közül talán a legismertebb a perzsa művészet. (Részletek)

Csak természetesen!

null
Egész Európában egyre népszerűbb a falusi vagy más néven agrárturizmus. Sokak számára jelent igazi kikapcsolódást a falusi csend és nyugalom. A test felüdülését szolgálják a friss, garantáltan tartósítószer- és vegyszermentes ételek, mely nem csak egészségesebbek, de bizony sokkal ízletesebbek is. (Részletek)

Kitárulkozó mediterrán

null
Már a régi görögök is... Ez a kezdés most igencsak helyén való, hiszen a mediterrán stílus kialakulását a régi görögöknél, illetve az ő kultúrájukból sokat merítő, ókori rómaiaknál kell keresnünk. Ők a legegyszerűbb alapanyagokból is csodálatos tárgyakat, ruhákat, ékszereket és persze fenséges ételeket tudtak készíteni: a mesterségbeli tudást, a hagyományokat kései leszármazottaik is sokra becsülik. (Részletek)

Pompás neobarokk

null
Az elmúlt két-három év egyik divatos lakberendezési irányzata a jobb híján neobarokknak nevezett stílus. A 150 évvel ezelőtti neobarokkal sok tekintetben rokon, csillogást, pompát, aprólékos díszítést felvonultató tendencia a minimál stílus ellentéteként, ugyanakkor kiegészítőjeként jelent meg - ráadásul jól illik a báli szezonhoz. (Részletek)

Hirdetés

Keresés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: