Az angol konyha kellékei

Napjaink modern angol konyhájában a főzőegység mindig központi helyet foglal el: a beépített csúcstechnológia ebben a "nemes" keretben funkcionál - jellemzően nem hivalkodó, nem öncélúan archaizáló, elegáns megjelenésben.

A nagyléptékű, levegős térben a rozsdamentes acél szerkezeti elemek egyaránt jól megférnek a geometrikus tömörfa bútorokkal és a lakkozott, pasztellárnyalatokban pompázó furnérfelületekkel. A kifinomult vonalvezetésű fogantyúk hangsúlyosan szerepelnek az inkább mély, öblös, semmint széles tároló fiókok frontján. Főszereplő a cseresznye- és a diófa, a natúr viasszal kezelt fenyő, az elmaradhatatlan koptatott frontokkal, olykor finom virágmintákkal.

Egy-egy múltidéző csaptelep igen jól mutat a fényes, malachit, törtfehér, őszibarack, lazac- vagy gyöngyházszínű padlólap-kollekció környezetében - a mostanában divatos 10 cm vastag falú mosogató pedig számos esetben márvány, illetve mészkőpultban foglal helyet. A vitrinszerű, sok üvegfelülettel rendelkező felsőszekrényekben rejtett világítás emeli - szó szerint - az értékes porcelánok fényét. Ne feledkezzünk meg a rézedényekről és az illatos fűszernövényekről sem, mert igazán így hangsúlyozhatjuk a gasztronómia fontosságát életünkben.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Az angol konyha kellékei
Dátum: '13.03.15
Kategória: Trükkök-tippek
Következő cikk: » Brit praktikum
Előző cikk: « Egy Parkinson-beteg naplója 9.

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: