Fúvósok lettek az év legkedvesebb muzsikusai

null
A Pannon Filharmonikusoknál évekre visszatekintő hagyományt követve a közönség 2012-ben is szavazott az év legkedvesebb női és férfi muzsikusáról. A közönség a megtisztelő címet Tímár Judit fuvolaművésznek és Laduver Mihály klarinétművésznek ítélte.

Tímár Judit Siófokon született, középfokú tanulmányait a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta Győrben. Pécsi zeneművészeti főiskolás évei alatt Barth Istvántól tanult fuvolázni, majd 1997-ben diplomázott Csetényi Gyula növendékeként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Miskolci Egyetemi tagozatán. Az érzelmi és szakmai kötődés hozta vissza Pécsre, ahol tanárként, szólistaként és kamarazenészként aktívan részt vesz a város zenei életében.

null
Laduver Mihály 7 évesen kezdett zenét tanulni a mohácsi zeneiskolában, később tanulmányait Paláncz Tamásnál folytatta a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában, majd a Pécsi Tudomány Egyetem klarinét szakán. A pécsi évek után felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia klarinétművész szakára.

A 2003 óta a Pannon Filharmonikusokkal muzsikáló klarinétos tehetségét mi sem mutatja jobban mint az, hogy az újévi koncerten a betegség miatt távol maradó Lukács Csaba szerepét átvéve, az egyik legnehezebb klarinétszólót alig 48 óra alatt begyakorolva parádés előadással lepte meg a közönséget.

A közönségdíjasok elismerésüket az újévi hangversenyt követő állófogadáson vették át. Tímár Judit az Ezüstláz Ékszergaléria által életre hívott zenei ihletésű ékszerkiállítás egyik darabját, míg Laduver Mihály a Danubius Hotels ajándékát kapta a közönség szeretetét és elismerését kifejező oklevél mellett.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Fúvósok lettek az év legkedvesebb muzsikusai
Dátum: '13.01.15
Kategória: Portré
Következő cikk: » Esztétikum és funkcionalitás a gardróbban
Előző cikk: « Sztárok vitáztak a női kvótákról

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: