Elsöprő magyar pálinkagyőzelem

null
A világ legjobb párlatai és pálinkái a hagyományokhoz híven idén is megmérették magukat a bécsi Destillatán. A 13 országból érkező 188 főzde közül az összesített győztes magyar lett: az "Év Főzdéje", a "Nemzetgyőztes" és az "Év Főzőmestere" címeket az Agárdi Pálinkafőzde nyerte el.

Magyarországról 4 pálinka nyerte el az "Év Pálinkája" címet, továbbá 5 arannyal, 32 ezüsttel, 55 bronzéremmel és több különdíjjal tértek haza főzdéink. A magyar nevezők díjait március 18-án Gráf József, az FVM minisztere, Wolfgang Lukas, a Destillata igazgatója és Panyik Gáborné dr., a Pálinka Céh Egyesület elnöke adta át a Művészetek Palotájában.

A március 13-án Bécsben kihirdetett kóstolás és minősítés során hatalmas verseny alakult ki a főzdék és az országok között, különösen az érdemi kategóriákban. A Destillata 2009 szakmai zsűrijének értékelése alapján a legrangosabb elismerést, vagyis az "Év Főzdéje 2009" (Destillerie des Jahres 2009) arany fokozatát, valamint a magyarországi "Nemzetgyőztes" (Nationalsieger) címet az Agárdi Pálinkafőzde nyerte el, az "Év Főzőmestere" pedig Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde egyik tulajdonosa és főzőmestere lett.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Elsöprő magyar pálinkagyőzelem
Dátum: '09.03.23
Kategória: Asztaltársaság
Következő cikk: » Példaértékű spanyol-magyar civil kezdeményezés
Előző cikk: « "Kutyálkodásról" és sok minden másról Hegyi Barbarával

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: