Magyar lovagok Skóciában

null
A Chivas Luxury Club 2011 szeptembere óta választja meg a névadó márka hazánk modernkori lovagjait, akik a média, a kultúra vagy az üzleti élet világában már bizonyítottak, szakmájukban és magánéletükben egyaránt sikeresek. Közös jellemzőjük még, hogy a manapság kihalni látszó, lovagias erényeket és értékeket birtokolják és képviselik.
null
A Chivas Luxury Club 2011 szeptembere óta választja meg a névadó márka hazánk modernkori lovagjait, akik a média, a kultúra vagy az üzleti élet világában már bizonyítottak, szakmájukban és magánéletükben egyaránt sikeresek. Közös jellemzőjük még, hogy a manapság kihalni látszó, lovagias erényeket és értékeket birtokolják és képviselik.

2011 szeptemberében Árpa Attila került felkérésre a Chivas Lovagrend Főlovagjának és a Chivas Luxury Club események állandó házigazdájának. Attila szeptember óta minden alkalommal bemutat a zártkörű közönségnek egy a szervezőkkel közösen megválasztott lovagot, eddig Attilával együtt 8 lovagot avattak: Benedek Tibort, Bochkor Gábort, Czene Attilát, Csányi Sándort, Pantl Pétert, Schiffer Miklóst és Till Attilát.

null
A hazai Chivas Regal és a Chivas Luxury Club szervezésében az első három Chivas Lovag, Árpa Attila, Bochkor Gábor és Schiffer Miklós meghívást kapott partnerével augusztus végére egy felejthetetlen skót whisky és gourmet túrára. A 4 napos utazáson megismerhették Magyarország piacvezető luxus whiskyjének, a Chivas Regalnak a történetét, ellátogattak a leghíresebb és legnagyobb whisky lepárlókba. A résztvevők megtudhatták többek között az ikonikus globális márkáról, hogy minimum 12 évig érlelődik és nincs "standard" változata. A Chivas Regal és a Chivas Luxury Club, mint az elérhető luxus megtestesítője, festői környezetben, csodálatos kastélyokban bizonyította, hogy mi is a vendéglátás művészete.

null
Olyan gasztronómiai különlegességekkel kedveskedtek a szervezők, melyeket azóta is emlegetnek a résztvevők. Első este Skócia egyik legelismertebb szakácsa, Craig Wilson látta vendégül éttermében illusztris vendégeinket. A sztár séf nem kissebb neveknek főzött már, mint Sir Alex Ferguson, Sean Connery és Rod Stewart. Utolsó este egy tradícionális skót vacsora zárta méltóan az utazást, ahol a skót nemzeti ételt, a haggist is megkóstolhatták a vendégek és persze az uraknak a skót nemzeti viselet és a skót "szoknya" kötelező volt.

Sikerült felejthetetlen élményt szerezni a vendégeknek, Bochkor Gábor és kedvese, Várkonyi Andrea minden túlzás nélkül örökre szóló emlékű buliként emlegette az utazást, Schiffer Miklós a nagyvonalú és pazar vendéglátást, a tökéletes szervezést és a legkisebb részletekre figyelő gondoskodást dícsérte a kis gasztro túrát követően. Miklós szerint ritkán tölthet manapság az ember ilyen gondtalanul és felszabadultan, ilyen kellemes és szórakoztató társaságban, ennyi élményteli és érdekes napot.