Az Electrolux Design Lab finalistái

null
Indukciós keverőeszközzel, nanotechnológiás habkészítővel, molekuláris főzőkészülékkel vagy konyhai ízjelzővel kényeztethetjük érzékszerveinket az Electrolux Design Lab döntőseinek tervei alapján.
null
Indukciós keverőeszközzel, nanotechnológiás habkészítővel, molekuláris főzőkészülékkel vagy konyhai ízjelzővel kényeztethetjük érzékszerveinket az Electrolux Design Lab döntőseinek tervei alapján.

A 10. alkalommal megrendezett Electrolux Design Lab idei témája: Tervezz ÉLMÉNYT! A vállalat olyan készülékterveket várt a pályázóktól, amelyek az öt alapvető érzék, az ízlelés, a hallás, a szaglás, a látás és a tapintás valamelyikét vagy akár egyszerre mindegyiket kényeztetik. A több mint 20 országból érkező pályamű közül a vállalat kiválasztotta a 10 döntős alkotást, amelyeket készítőik a milánói Triennale Dizájn Múzeumban mutathatnak be, októberben.

null
A finalista munkákat idén a Michelin-csillagos szakács és étteremtulajdonos David Oldani, a tervező és blogger Kelly Beall, valamint Henrik Otto, az Electrolux globális tervezési részlegének alelnöke értékeli. A győztes pályázót egy hat hónapos, az Electrolux egyik globális tervezési központjában eltölthető fizetett szakmai gyakorlattal és 5000 euróval jutalmazzák. A második díj 3000, a harmadik díj pedig 2000 euró.

"Tízedik évfordulónkat ünnepelve olyan témát választottunk, amely minden érzékszervet lebilincselő tervezést igényel. A döntőbe jutott tíz igazán újszerű koncepció lelkesítően hatott ránk, ugyanakkor meglepett és arra sarkalt, hogy elgondolkodjunk a jövő kreatív megoldásain" - mondta Henrik Otto, az Electrolux Globális tervezési részlegének alelnöke. A több mint 1200 pályázó közül kiválasztott 10 finalista október 25-én Milánóban győzheti meg a szakmai zsűrit, hogy az ő találmánya valóban élményt nyújt.