LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Electrolux Design Lab 2008

null
Az Electrolux idén hatodik alkalommal írta ki nemzetközi háztartásikészülék-tervező versenyét. 2008-ban olyan pályaműveket vár a zsűri a diákoktól, amelyek az internetes generáció igényeinek kielégítését szolgálják, s 2-3 év múlva akár meg is jelenhetnek a piacon.

A tavalyi versenyt egy magyar diák, Szabó Levente nyerte E-wash elnevezésű, mosódióval működő mosógépével. A 2008-as verseny témája a jövő háztartási készülékeinek megtervezése az internetes generáció számára. Olyan élelmiszertárolásra, főzésre és/vagy mosásra alkalmas készülékekkel lehet pályázni, amelyek 2-3 év múlva akár kereskedelmi forgalomba is kerülhetnek.

null
Az internetes generációt azok a 25 és 35 év közötti márkatudatos, független, önálló fiatalok alkotják, akik kevés szabadidővel rendelkeznek. Fontos számukra a környezetvédelem, hétköznapjaikban jelentős szerepet tölt be a technológia és gyakori látogatói az online közösségi portáloknak.

"Merész ötleteket és megoldásokat várunk. Kiemelt súlypontok a mozgás, a szabadság, a kényelem, az idő, az anyagok, a személyes igények kielégítése, a szórakozás, a technológia és a fenntarthatóság témaköre" - mondta Henrik Otto, az Electrolux globális tervezési részlegének vezetője.

null
A Design Lab 2008 első díja 5000 euró és egy hat hónapos gyakornoki állás az Electrolux valamelyik globális terméktervező központjában. A második díj 3000, a harmadik pedig 2000 euró. A pályaműveket nemzetközi zsűri bírálja el az intuitív formaterv, az innováció és a fogyasztói igényekre adott válaszok alapján.

A pályázatokat 2008. május 30-ig lehet elküldeni a weboldalon (www.ElectroluxDesignLab.com) keresztül. Június végéig választják ki a döntősöket, akik meghívást kapnak Zürichbe, a díjátadó gálára, hogy október 8-án és 9-én a zsűri és a nemzetközi sajtó előtt is bemutassák pályaművüket.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Electrolux Design Lab 2008
Dátum: '08.02.24
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Lakásvásár: mások a prioritások
Előző cikk: « Fényűzés (?) olasz módra

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: