LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Fényűzés (?) olasz módra

null
A nagy "trendcsinálók" többnyire az olaszok. Mindenben keresik a divatot, még a lámpákban is. A szokatlan formavilág teszi például különlegessé a Studio Italia Design fényforrásait. A kortárs lámpaművészet a szépet az ívekben, a vaskos formákban és az aszimmetriában találta meg. Egyik alkotásuk például egy jól megszerkesztett trilógia, a borostyánsárga, a bordó és a tejfehér tökéletes hármasa, némi selyemfénnyel és krómmal megspékelve.

A modern világítás sokrétű, a szobába szinte bárhová felszerelhető, és több mint fényforrás. Dísze lehet a falnak, a mennyezetnek, állhat önmagában a padlón, de az asztalra is helyezhetjük. A Studio Italia Design egyik tervezőjét, Marco Ferrerit a diszkek ihlették meg, amikor lámpát tervezett. Rendhagyó alkotása nem más, mint színes korongok sokasága, melyeket plafonra vagy a falra lehet szerelni, vertikálisan és horizontálisan is megállják a helyüket. A "Jó éjszakát" éjjeli lámpát azoknak találta ki Giulio Lacchetti, akik lefekvés előtt szívesen olvasnak. A könyvtartóval ellátott világító búra okos szerkezet, mert amikor visszatesszük az állványra a könyvet, érzékelője veszi az adást és lekapcsolja a lámpát.

null
A "Buborék" asztali lámpa króm és üveg ügyes ötvözete. Mivel azonban a lámpa maga egy hatalmas átlátszó üvegbúra alatt van, nem lehet közvetlenül hozzáférni, ezért segítségre volt szükség ahhoz, hogy állítani lehessen. A tervező egy trükkös megoldáshoz folyamodott, két mágnes állandó vonzalmát kihasználva egy elmés szerkezetet kreált. Ahogyan a külsőt mozgatjuk, úgy mozog a belső, tehát könnyedén állítható a világítótest.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Fényűzés (?) olasz módra
Dátum: '08.02.10
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Electrolux Design Lab 2008
Előző cikk: « Budapesten lobbizott a milánói EIRE Vásár

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: