LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Budapesten lobbizott a milánói EIRE Vásár

null
A vásár minapi sajtótájékoztatóján kiderült, hogy az EIRE Expo Italia Real Estate milyen lehetőséget kínál betörni a mediterrán területek befektetői piacára. A bemutatkozáson részt vett dr. Alessandro Stricca, a Magyar Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke is.

Sergio Strozzi, a Budapesti Olasz Nagykövetség kereskedelmi tanácsosa ismertette a magyar ingatlanpiac jelenlegi helyzetét, mely - részben az olasz vállalkozásoknak köszönhetően is - dinamikusan fejlődik. "Különösen aktív az irodai ingatlanpiac, Magyarországon 2007-ben 300 000 szerződést kötöttek" - tette hozzá dr. Strozzi. A találkozó a sajtó munkatársaival Mehrli Péter, a MAISZ elnöke beszédével folytatódott, aki kiemelte: "A lakáspiaci fejlesztések megtorpantak, előtérbe kerültek a bevásárlóközpontok, szállodák és szociális otthonok építése. Az infrastruktúra fejlesztéséhez nélkülözhetetlen a külföldi tőke bevonása."

null
Stricca elnök ismertette a kiváló befektetési lehetőségeket Magyarországon az olasz vállalatok számára, és elemezte az olasz ingatlanpiacot: "Magyarország megbízható piac mind kereskedelmi, gazdasági és szociális szempontból is, növekednek az ingatlan-befektetések. A tőzsde és a pénzügyi piac turbolenciája miatt talán a legbiztosabb befektetés az ingatlan, ehhez kínál versenyképes lehetőségeket Magyarország" - szögezte le dr. Stricca.

A sajtókonferenciát Fabrizio Errico zárta, ismertette az Expo Italia Real Estate 2008 milánói ingatlanvásár legközelebbi célkitűzéseit: "Szeretnénk megerősíteni pozíciónkat a kelet-európai országokban (Bulgária, Románia, Magyarország) és a mediterrán térségben. A kiállításra szeretnénk meghívni kiállítókat mind a privát, mind a közszférából. 40 000 négyzetméteren 38 országnak lesz kiállító standja. Most nyáron a vásár otthont ad majd annak a konferenciának, amely az V. corridor fontos szerepét tárgyalja, és szó lesz az infrastruktúra fejlődéséről is" - jelentette ki az EIRE menedzsere azt kívánva, hogy 2008-ban nagyobb legyen a magyar jelenlét az olasz és a nemzetközi ingatlanpiacon.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Budapesten lobbizott a milánói EIRE Vásár
Dátum: '08.01.27
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Fényűzés (?) olasz módra
Előző cikk: « Kőből készült minimalista lakásdíszek

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: