LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Kőből készült minimalista lakásdíszek

null
A természet évmilliók alatt alkotta a kőzeteket. A Föld mélyében magas nyomáson, hőmérsékleten, vagy vulkáni kitörések során, vagy a vizekben kicsapódó üledékekből változatos színű, szerkezetű kőzetek keletkeztek - ki gondolná, de ezek a minimál burkolatok legkedveltebb alapanyagai.

Minden darab kő élete egy hosszú történet. Aki nem ismeri a geológiát, csak látja a követ, az is gyönyörködik benne, és érzi hogy ez jóval több, mint csak egy termék. A kő színeit, formáját utánozhatják mesterségesen előállított burkolólapoknál, de a természetes kő tapintása, szerkezete, változatossága, az esetlegesen meg-megcsillanó ásványok, egészen más érzetet keltenek az ember otthonában. Tekintsünk csak meg egy indiai "szivárvány" vagy "virágos" homokkövet. A néhány millimétertől centiméterig terjedő változatos színű, dőlésű rétegek most olyanok, mint egy festő ecsetvonásai. Évmilliókkal ezelőtt ezek vastag homokrétegek voltak, eltérő színűket, a színező ásványok rétegenkénti különböző jelenléte, rétegződésüket hosszú idők földtörténeti eseményei formálták.

null
Ami most egy ujjal simítható szélességű "ecsetvonás", az régen az összenyomódást és cementálódást megelőzően hosszú időn keresztül halmozódó vastag szárazföldi (sivatag), vagy tengeri üledékréteg volt. A "virágos" homokkő rétegei közé mintha apró növénykék virágok lenyomatai kerültek volna be. De ez a természet becsapós játéka csupán, mert ezek nem növényi maradványok, hanem a kőzetrétegekbe beszivárgó oldatokból kicsapódó ásványok kristályos alakja (dendrites=növény-szerű alak).

Bármeddig is csodáljuk a kőzetek utánozhatatlan mintáit, mindig felfedezhetünk bennük új apró részleteket, képzelhetünk a sávok, erek, foltok közé, mögé figurákat, formákat mindig és mindig újabbakat. A természetes kőzeteket nagyon lehet csodálni és szeretni. Erőt, biztonságot, melegséget, örökkévalóságot sugallnak. Akárcsak egy minimalista enteriőr.
További információk a www.kotar.hu portálon!

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Kőből készült minimalista lakásdíszek
Dátum: '08.01.22
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Budapesten lobbizott a milánói EIRE Vásár
Előző cikk: « A lakásárakat nem érinti a megaprojekt leállítása?

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: