LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

A lakásárakat nem érinti a megaprojekt leállítása?

null
Bár a kormány úgy döntött, hogy felfüggeszti a kormányzati negyed projektjét, a lépés több szakértő szerint nem lesz hatással az ingatlanárakra a környéken: ahogy a beruházás indítása sem hozott drágulást, úgy annak leállítása sem okoz áresést.

Egyes vélemények szerint ugyanakkor a Nyugati mellett található barnaövezet felszámolására mindenképpen sor fog kerülni a jövőben, ami pedig az árak növekedését eredményezi majd. Gerő Péter ingatlanszakértő, a Gestor cégcsoport tulajdonosa szerint legalábbis mindenképpen erre számíthatunk. Ő úgy vélekedett a Napi Gazdaságnak nyilatkozva, hogy a terület jelentős fejlesztési potenciált tartogat. Salamon Adorján, az Eston Ingatlantanácsadó elnök-vezérigazgatója úgy véli, hogy az állam számára a lépést követően két megoldás kínálkozik: vagy új helyszíneket is számba vesznek a koncepció újragondolása mellett, vagy pedig a magyar állam megjelenik a bérirodapiacon. A szükséges 200 ezer négyzetmétert azonban egy helyen nem fogják megtalálni - tette hozzá.

Salamont is megerősítette, hogy a megaprojekt sem pro, sem kontra nem változtatott alapvetően a környékbeli árakon, sőt a várható közlekedési anomáliák inkább elbizonytalanodásra adtak okot. Akadtak ugyan spekulánsok, akik extraprofitot próbáltak bezsebelni, azonban ők hoppon maradnak - vélekedett.

Beák Attila, a Magyar Ingatlanszövetség (Maisz) elnökségi tagja is úgy látja, hogy drágulás nem következett be, az árakra nincs és nem is volt mérhető hatása a projektnek, sem a VI., sem a XIII. kerületi oldalon. Ahogy nem változtak a Podmaniczky utca 250-300 ezer forintos négyzetméterárai az utcai lakások esetén, úgy a negyed XIII. kerülettel szomszédos részén sem módosultak a 300-350 ezer forintos négyzetméterárak

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: A lakásárakat nem érinti a megaprojekt leállítása?
Dátum: '08.01.13
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Kőből készült minimalista lakásdíszek
Előző cikk: « Talpalávaló kézműves remekek

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: