LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Bútordizájn Marco Zordantól

Az emberléptékűvé varázsolt szá-mítógép-monitorok és tévéképer-nyők, az ergonomikus "munka-állomások" és "szórakoztató bázisok" világa lehet, hogy ma még kissé futurisztikusnak hat, ám a felhasznált természetes anyagok, a magával ragadó elegancia már a jelen igényeit idézik.

Valószínűleg a bútoros szakmában eltöltött 20 esztendő kellett ahhoz, hogy Szabados Zsuzsanna felismerje a Marco Zordan nevével fémjelzett Hiline termékek forgalmazásában rejlő hosszú távú lehetőségeket. A szakember anno a Domusnál a nagyker üzletágának kereskedelmi vezetőjeként közvetlen rálátással volt a céges igényektől kezdve mindazon trendekre, amelyek meghatározták a piacot. Nyilván ennek is köszönheti, hogy amikor önállósodott, azonnal a multik beszállítója lett. Minthogy véleménye szerint a már csak emlékeiben élő magyar bútorgyártás versenyképtelensége tartós marad, külföldi beszerzési források után kellett hogy nézzen. A lengyel, román és olasz gyártókkal történő kapcsolatfelvétel közben találkozott Marco Zordannal egy padovai bútoripari vásáron. "Voltaképpen egy hazai megrendelőmnek kerestem egy olyan fotelt, amiben el lehet nyúlni" - idézi fel együttműködésük apropóját -, "s ami nehezebb feladat volt, mint gondoltam." Egészen addig, míg el nem jutott a Hiline Stúdió standjához, ahol a tervező azzal büszkélkedett, hogy napi 14 órás munkavégzéshez fejlesztett ki egy ülőalkalmatosságot, amely ránézésre is éreztette, hogy a relaxálás funkcióját is teljes mértékben kiszolgálja

A konkrét megrendelést egy olyan megállapodás követte, melyben a magyar cég 2005 őszétől vállalta a fiatal dizájner munkáinak bevezetését a magyar piacra. A szép és különleges termékek azonban ma még azt az árkategóriát képviselik és olyan vékony vásárlói szegmenst szólítanak meg, hogy erre szalont vagy bútorboltot alapozni nem volt indokolt. Szabadosné tehát azt az utat választotta, hogy bemutatókra, társasági eseményekre, kiállításokra vitte el Marco Zordan munkáit, mindenüvé, ahol a megcélzott közönség kipróbálhatta és beleszerethetett ezekbe a bútor "alkotásokba". Végigjárta például valamennyi kastélyszállónkat, ahol döbbenten tapasztalta, hogy a korhű bútorok közepette ott éktelenkedik az egyen fekete tévékészülék. Amire a dizájnernek kitűnő megoldásai vannak, hiszen elgondolásának az az alapja, hogy az adott stílushoz illő elegáns fakeretbe foglalja a képernyőt. A termékek a maguk teljességében egy tavaly nyáron a Művészetek Palotájában rendezett show-n mutatkoztak be a nyilvánosság előtt, illetve idén a Luxusautó Show-n, a World of Luxury standján voltak láthatók.

A Marco Zordan termékek egyébként azt képviselik a bútorban fa és bőr használatával, amit a szórakoztató elektronikában egyes márkák képviselnek a fémes high-tech stílussal. "Azt szoktam mondani, ha valaki több milliót áldoz egy stílusos dolgozó vagy nappali berendezésére, megéri ezen összeg töredékét hozzátenni, hogy a használandó technikai eszközök is beilleszkedjenek és harmonikussá varázsolják az igényesen összeválogatott enteriőrt" - indokolja a szakember nem pusztán csak üzleti elképzeléseit. Azt ugyanis mindig hozzáteszi, hogy ez egyelőre csak szerelem a részéről. "Nekem most az a feladatom, hogy Marco Zordant mint dizájnert megismertessem, és alkotásait bemutassam, eljutassam azokhoz, akik szeretnek különleges, szinte egyedi értékeket használni, együtt élni velük”- kapunk ízelítőt a közeljövő elképzeléseiből. Nem véletlen, hogy az üzletasszony névjegykártyáján ez áll: A hosszú távú partner. Addig is, tegyünk egy képzeletbeli sétát a dizájner remekei között!

A Maya elegáns vonalvezetésű két- és egyszemélyes relax fotel, amely egyedivé tehet egy különlegesen megkomponált modern enteriőrt, de beilleszthető klasszikus kastélyok termeibe is. Jól alkalmazható monitorállvány nélküli házi mozik kényelmes foteleként. A hajlított faszerkezetre finom bőrrel bevont formázott habmatrac került, a háttámla vonalára bárhova áthelyezhető fej- vagy deréktámasz is része, és kiegészíthető igény szerint Inox karfával, ami le-fel hajtható. A karfára asztalka szerelhető, amely segíti a számítógépes munkához használt klaviatúra kényelmes elhelyezését. A kiegészítők segítségével nagyon jól használható akár munkahelyként is, miután a tervező megoldotta, hogy egy állítható stabil fémszerkezettel megfelelő szögben belógatta a fotel fejrészénél az ugyan csak fával burkolt ívelt LCD-monitort. Ennek távolsága igény szerint változtatható és különböző szögben elfordítható. A monitor mérete 23" és 32" lehet, és használható tévéként is.

Az Arco modellben a Panasonic plazmaképernyőt faburkolatba ágyazta be Marco Zordan: itt is megjelenik a faburkolaton az ív, amely lágyít az egyenes vonalú síkképernyő ridegségén. A fa színek lehetnek cseresznye, fehérített tölgy, venge vagy fekete. A legújabb trendnek megfelelően lakkozott fehér, fekete és piros változatban is választhatók.

A Luna Monitor két részből tevődik össze: felső része a legmodernebb technológiával ellátott LCD-monitor, amely amerikai cseresznyefa burkolatba került. Mindezt egy forgó szerkezettel látták el, ami segíti, hogy a képernyő igény szerint jobbra-balra elforgatható legyen. Az alsó rész magában foglalja a fém szerkezetbe épített monitor kezelő gombjait, és ide lehet felhajtani a finom vonalú, ugyancsak cseresznyefa burkolatba foglalt klaviaturát, illetve ide került a termék sorszáma is, ami lényegében olyan, mintha Marco Zordan dedikálta volna ezt az alkotását.


Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Bútordizájn Marco Zordantól
Dátum: '07.12.03
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Amikor az egyszerűség minőséget takar
Előző cikk: « A Poggenpohl bemutatja az első Porsche Design konyhát

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: