LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

A Poggenpohl bemutatja az első Porsche Design konyhát

A Porsche Design Group, valamint a Poggenpohl Möbelwerke GmbH nemrég mutatta be első közös fejlesztésű, P'7340 jelzésű konyháját. Az új felszerelést innovatív alapkonstrukció, puritán design és igényes anyagválasztás jellemzi. Az elektromos készülékek kizárólagos szállítója a Miele & Cie. KG.

Új konyhájával mindkét cég az aktuális trendnek kíván megfelelni, amely szerint egyre több férfi érdeklődik a "konyha és főzés" témája iránt. "A korszerű konyha az elmúlt évek során élmény- és bemutatótérré lépett elő, amely gyakran a szórakoztatóelektronikát sem nélkülözi. A Porsche Design tervezőivel közösen olyan konyhát fejlesztettünk ki, amely letisztult, funkcionális formai nyelvezetével kifejezetten a férfi vásárlók igényei szerint készült" - fejtette ki Elmar Duffner, a Poggenpohl ügyvezetője.

Az új konyha 2008 elejétől világszerte a Poggenpohl konyhastúdióiban szerepel bemutató összeállításként, illetve ugyanitt meg is vásárolható. Alapjául különböző méretű, egyénileg összeállítható alumínium profilokból felépített vázszerkezet szolgál, amelyben a szekrényelemek tetszés szerint helyezhetők el. Az eredmény egy tartókból és testekből álló modulfelépítésű és rendkívül széles választékot kínáló rendszer, amely sokrétű felhasználási lehetőségeket kínál, s a szabad felületeket tudatosan építi formavilágába.

Az új fejlesztésű konyha korszerű, "technikai" hatását a Porsche Design termékeire oly jellemző alumíniumnak köszönheti. Ez az anyag ugyanis a bútortesteknek és az alkalmazott tartóknak egyaránt egészen egyedi felületeket kölcsönöz. A vázszerkezet beépített fényekkel készül, amely a munkafelületek célzott megvilágítására, illetve hangulatvilágításként egyaránt szolgálnak. További anyagként a tervezők üveget alkalmaztak, amely hátlapján színes lakkozással, szaténfényű vagy fényes változatokban választható a homlokfelületek vagy a tartók üres felületeinek borítására. Az alumínium és az üveg következetes használatával a Porsche Design e termékében is megszokott letisztult formai nyelvezetét és igényes anyagválasztását követi.

E hideg anyagfajták feszültséggel teli kontrasztjaként a homlokfelületek burkolására két fafajta is rendelkezésre áll: a természetes tapintású, erősen csiszolt „Driftwood” erdeifenyő, valamint a finomabb csiszolatú, sötét "Dark Oak" tölgy. A hibátlan, erezett fafelületek, s az általuk keltett természetes és meleg hatás még határozottabban kiemeli a "technikai" hatású anyagok, vagyis az üveg és a fém precizitását. A vékony, szaténfényű üveg vagy fekete gránit munkafelületek eleganciát és könnyedséget sugároznak, miközben szintbeli átmenetet képeznek a bútortesttel.

A Poggenpohl Porsche Design konyha különleges megoldása, hogy a szekrények fogantyúk nélkül nyithatók. Elegendő csupán egy könnyed nyomás, s a kihúzható szekrények és fiókok a precízen dolgozó mechanikának köszönhetően szinte maguktól nyílnak. Záráskor pedig szintén elég csupán enyhe lendület, s az utolsó centimétereken maguktól a kiindulási helyzetükbe térnek vissza. E magas szintű kezelési kényelmet innovatív mechanika biztosítja a különböző ajtók és fedelek számára. A rövid megnyomásra egy távtartó csap aktiválódik, s elektromotor segítségével néhány centiméterre kiemeli a fedelet.

A letisztult koncepcióba harmonikusan illeszkedő, multifunkciós világítási rendszer mellett a konyha high-tech audio-video rendszerrel is rendelkezik. Az "alutitán" árnyalatra eloxált alumínium tartószerkezet a hátlapjukon színes lakkozású, fényes üvegfelületekkel kifejezetten puritán megjelenést kölcsönöz a modul számára. A beépített LCD-monitor elektronikáját üveginstalláció védi a szennyeződésektől és a nedvességtől. A modul nem igényel ventilátoros hűtést, s innovatív, extrém kis méretű hangrendszer egészíti ki. A "Plug & Play" megoldás analóg és digitális csatlakozást egyaránt kínál.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: A Poggenpohl bemutatja az első Porsche Design konyhát
Dátum: '07.11.27
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Bútordizájn Marco Zordantól
Előző cikk: « A "bűntérkép" befolyásolhatja a lakáspiacot

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: