LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Drámaian nőhet az eladó panellakások száma

Szakértők szerint egyik napról a másikra megnőhet az eladó panellakások száma, és a kínálat növekedésével azonos mértékben a négyzetméterár is csökkenhet. A magyarázat nagyon egyszerű: a házgyári épületek többsége az évtized második felében lép a negyedik ikszbe.

Az Elephant Holding szakértői szerint a paneles lakóépületek fizikai veszélyt még nem jelentenek lakóik számára, de az anyagi kockázat egyre jelentősebb. "A kedvezőbb forgatókönyv szerint a panelek állagromlásával egyidejűleg következik majd be a négyzetméterárak csökkenése" - nyilatkozta Végvári Gábor, az Elephant Holding műszaki vezetője. - "Ez a házak kényszerű bontásáig, azaz akár több tíz évig is eltarthat, és ha jól alakulnak a dolgok, az árcsökkenésből adódó veszteséget az ingatlan egymást követő tulajdonosai megosztva viselik majd."

Elmondása szerint az igazi kockázat egy olyan váratlan és előre nem prognosztizálható esemény bekövetkezésében rejlik, amely egyik napról a másikra megrengetheti az emberek panelházakba vetett bizalmát. Mint mindig, ebben az esetben is kifizetődőbb megoldás a megelőzés, derül ki a jelentésből. Köztudomású, hogy a paneles lakóépületek vasbeton elemei jóval hosszabb ideig épen maradnak, mint a garanciában vállalt 30-50 év, ugyanakkor a helyiségméretű és emeletmagasságú betonlapokat összetartó acélkapcsok korrózióját csak visszabontást igénylő felújítással lehetne megakadályozni.

Ezt a korrózió elsősorban a külső levegőből származó, nedvességnek is kitett homlokzati falakat emészti, amelyek sérülése - bár ebben az esetben tipikusan nem teherhordó elemekről van szó - komoly hatással van a ház lakhatóságára. Ugyanakkor a lépcsőházanként 10 milliós nagygenerál beruházását kevés lakóközösség engedheti meg magának, így várhatóak a tetemes hibaelhárítási költséggel járó sorozatos üzemzavarok - amelyek végső soron az ingatlanok tömeges eladását indukálhatják.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Drámaian nőhet az eladó panellakások száma
Dátum: '07.10.15
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Lakásbörze - kedvcsináló, nem csak költözni vágyóknak
Előző cikk: « Lámpák a lakásban

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: