LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

TóPARK - ahol életre kelnek a "klasszikusok"

A TóPARK projekt elébe megy azoknak az igényeknek, melyeket sem a fővárosban, sem az agglomerációban élők nem tudnak maradéktalanul kielégíteni. Zöldben, egészséges, jó levegőjű környezetben élni, miközben a városi lét előnyei is élvezhetőek - ha úgy tetszik, éppen szecessziós miliőben.

Közép-Európa legnagyobb ingatlanfejlesztéseként, Budapest nyugati kapujában, három kulcsfontosságú autópálya találkozásánál, az elővárosi vasút vonala mentén, egy Margit-sziget méretű tó körül, összesen 140 hektáron innovatív irodák, modern lakások, teljes körű és színvonalas szolgáltató központ, egyedülálló sport- és rekreációs komplexum, valamint Közép-Kelet-Európa legnagyobb bevásárló- és szórakoztató központja épül fel. Ezt a területet sokan "Arany-háromszögnek" is hívják, kiváló közlekedési adottságainak és a régióban kiemelkedően dinamikus gazdasági fejlődésének köszönhetően. Szervesen kapcsolódik a főváros vérkeringéséhez, összeköti azt a környező városokkal, településekkel. Egyedi építészeti megoldások, kiváló megközelíthetőség és személyre szabott szolgáltatások biztosítják a hatékony munkavégzés és az emberközpontú lét feltételeit. Magyarországon a TóPARK az első olyan városméretű beruházás, ahol többek között integrált alternatív energiafelhasználással védik tartósan a környezetet. Egy új belvárosként egy új életforma lehetőségét nyújtja.

Petrovszky Gábor, a Walker & Williams Investment Group, a TóPARK fejlesztőjének képviselője a koncepcióról elmondta: "A Tópark projekt egy újkori városközpont, mely komplexitásában új és egyedülálló. Felépül a világ legnagyobb, egybefüggő, üvegtetővel fedett sétálóutcája is, mellyel a nemzetközi ingatlanfejlesztések versenyében már most, kiemelkedő elismerést vívott ki. Nemzetközi irányzatok közül a THE NEW URBANISM jelent legfőbb iránymutatást, ami a modern agglomerációkból kialakuló egységes városközpont logikáját tükrözi. A TóPARK projekt mintegy 10 ezer ember számára teremt minőségi környezetet, ahol emberközpontú, egészséges munkahelyek jönnek létre. Kiemelkedő figyelem jut a környezetvédelem, kultúra, a társadalmi együttélés és szerepvállalásokra, különböző donációs programokra."

A teljes beruházás várható büdzséje több mint 300 milliárd forint, a megvalósítás várhatóan 13 évet vesz igénybe. Az előkészítés több mint 2 évet vett igénybe, 130 szakértő mindennapi munkájával, megközelítőleg 3 milliárd forint befektetéssel. A kivitelezést a Deutsche General Bau Group nyerte el.

A TóPARK minden elképzelhető szolgáltatást felsorakoztat a hatékony és kényelmes munkavégzés érdekében. Már az első fázisban közel húsz vendéglátóhely, kávézó, étterem, egész napos gyermekmegőrző, teljes körű concierge-szolgálat, a TóPARK-ot a várossal összekötő taxi, reptéri transzfer és expressz vonat, valamint az egyedülálló szabadtéri sport- és rekreációs lehetőségek szolgálják az ott megtelepedőket. A komplexumban szállodaszerűen üzemeltetett 168 bérlakás és apartman kényelmes és költséghatékony megoldást kínál cégeknek és magánembereknek egyaránt.

Schiffer Miklós, a TóPARK vezető designere szerint "olyan életteret hozunk létre, ahol a természeti környezet és a városi élet minden előnye megtalálható. Fontos számunkra, hogy a tó és táj harmonikusan kötődjön az épületegyüttesekhez. Az itt élők és ide látogatók számára ezzel adjon egyedi és máshol meg nem található élményt. A TóPARK-ban mindazt szeretnénk megvalósítani, ami Budapesten mindeddig nem született meg, egy olyan egységes, részleteiben, funkcióiban az életterek kialakításában átgondolt koncepciót követünk, amely hitünk szerint egy új életforma megvalósítása."

A TóPARK célja az innovatív és intelligens urbanisztika megvalósítása. A koncepció lényege az, hogy a múlt klasszikus elemei és örök értékű formavilága tökéletesen egyeztethető a modern építészet elemeivel és innovatív megoldásaival. A múlt tökéletes épületarányai harmonikusan illeszthetőek a kortárs építészet formavilágába. "Nem régi házak másolatait készítjük el, hanem egy új stílust és új irányzatot alkotunk. Egy irányzatot, amely hisz a múlt alkotásainak tökéletességében és abban, hogy az akkor alkotott arányok, formák és életterek a XXI. században is alkalmazhatóak" - nyilatkozta Schiffer Miklós honlapunknak.

Tóth Gábor Ákos

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: TóPARK - ahol életre kelnek a "klasszikusok"
Dátum: '07.09.02
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Megújuló szecessziós ház Pécsen
Előző cikk: « Masszázsmedencék divatja: oázis a kertben II.

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: