Loft-ábécé kezdőknek és haladóknak

A loft - kimustrált gyárak-raktárak és más ipari létesítmények felújításával - új funkciókat kapott épületeket jelöl, amelyekben lakásokat, irodákat vagy intézményeket alakítanak ki. A Geopen Kiadó könyvújdonsága erről a Magyarországon még új keletű, ám nagy jövő előtt álló épületfajtáról szól, hasznos tanácsokkal és temérdek ötlettel szolgálva igazít el a loft világában.

A szerző, Jessica Tolliver szakíró szűkebb területe a lakberendezés és a lakásdekoráció. Számos népszerűsítő könyvet (House Beautiful Kitchens/Baths, House Beautiful Home Remodeling & Decorating stb.) publikált már, mielőtt A loft megírásába belekezdett volna.

A dekoratív album igazolja, hogy a loft mára már egy életstílussá nőtte ki magát, mely jellemzően a jól szituált, fiatal és szingli - vagy legalábbis gyermektelen párok - igen elfoglalt emberek otthona. A loft-lakásokat tartalmazó háztömbök komoly infrastruktúrát vonzzanak: éttermek és bárok, szórakozó helyek (pl. biliárdklubok) és egyéb szolgáltató vállalkozások (fodrász, kozmetika), valamint elegáns butikok költöznek a szomszédságba - fenntartva továbbra is a könnyed bohémság imázsát.

Magyarországon mindazonáltal nehezíti a loft-lakások terjedését az erre megfelelő gyárcsarnokok és üzemépületek hiánya is. A meglevők is vagy nagyon romos állapotban vannak - amit olcsóbb lebontani és újat építeni -, vagy annyira a város szélén, elhanyagolt környezetben, hogy csak komoly beruházással lehetne belőlük kelendő lakóingatlant varázsolni. Aki viszont már beköltözhetett loft otthonába, nyilván élvezettel forgatja majd a Geopen Kiadó könyvújdonságát.


Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Loft-ábécé kezdőknek és haladóknak
Dátum: '07.04.10
Kategória: Trükkök-tippek
Következő cikk: » Építsünk a CONSTRUMA-ra!
Előző cikk: « Igyuk magunkat egészségesre!

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: